Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AT

Opět mě to nutká zajít do dávné minulosti: já si myslím, že ÁĎa H. měl s protektorátem Bohmen und Mahren také velké plány a určitě počítal s její obnovou po válce.

0 0
možnosti
PP

Kdyby se ruští politici řídili zdravým rozumem, k válce by nedošlo. Myslím, že mám nepřísluší podsouvat ukrajincům nějaké "správné" řešení, ale pokud se rozhodnou vzdorovat, mají mou podporu.

1 0
možnosti
ZZ

Proč se otíráte jen o ruské politiky ?

Politikové USA, EU a NATO jsou bez viny ?

8-o

1 1
možnosti

"Nechtěl jsem se vyjadřovat k Ukrajině, protože nemáme relevantní informace ani z jedné, ani z druhé strany."

Zdroj: https://hannig.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=788152

Takže vy nemáte r e l e v a n t n í informace k dění na Ukrajině. A co potřebujete k tomu, abyste pochopil, že ze strany Ruska se jednoznačně jedná o neomluvitelnou agresi a v podstatě imperiální chování, kdy se snaží silou zabrat území cizího státu? Vy jste tak rozumný, až se mi z vás dělá špatně.:-/

2 1
možnosti
Foto

L.Kolman na NP: USA ve Vietnamu vyvraždili 4 miliony civilistů a milion vietnamských vojáků. V Iráku pod průhlednou trapnou záminkou chemických zbraní půl milionu civilistů a ve válkách v Kambodži, Libyi, Srbsku a jiných zemích další miliony civilistů. Kolik z toho bylo dětí a žen dostupné zdroje raději ani neuvádí. Přes tato otřesná čísla jsme nikdy v našich i jiných světových médiích neslyšeli ani slůvko odsouzení Ameriky, nečetli v palcových titulcích o zvěrstvech USA, že američtí prezidenti jsou zrůdy a váleční zločinci, neposlouchali sáhodlouhé lživé brutálně překroucené litanie v televizních zprávách. A teď, když válka Ruska na Ukrajině čítá nepatrné procento obludného řádění Američanů, pouhých tisíc civilních obětí, je nám americkými, evropskými a našimi médii Rusko prezentováno, podsouváno, vnucováno jako nejhorší zlo světa. Média dokonce hlásají, že kdokoliv Putina jakýmkoliv způsobem usmrtí, sprovodí ze světa, prokáže lidstvu velikou službu. A "demokratický svět" se spojil ke zdrcujícím sankcím proti Rusku, přejmenovává ulice a náměstí, vyřazuje ruské sportovce ze soutěží. A Američané, kteří válku dvou slovanských národů vyprovokovali, jsou oslavováni jako hrdinové, jako naši spojenci a spasitelé a dokonce je prosíme div ne na kolenou, aby si u nás vybudovali vojenské základny. Marně přemýšlím, kdy byla někdy uvalena jediná sankce na USA za to nepřetržité vyvražďování lidí suverénních států, kdy byli nějací Američané třeba vyřazeni ze sportovních soutěží!

3 0
možnosti
Foto

Ještě něco zásadního. Já jsem bytostný pacifista. Mám to pod kůží, protože jsem prožil ta nádherná léta hippies ve Velké Británii a pohyboval se mezi tehdejšími tamními muzikanty, kteří byli zásadně proti jakékoliv válce. Tehdy to byla válka ve Vietnamu. A proto je mým krédem: Válku je nutné zastavit - jakkoli.

4 2
možnosti
Foto

O zajištění míru pro svou dobu pomocí dohod se státem, bažícím po okolním území, se už jeden Angličan pokoušel. Vizme záznam jeho radostného prohlášení, jak skvěle ten mír zajistil:

https://www.youtube.com/watch?v=4ZJ-R-0jyhk

Mír tenkrát nepřetrval ani rok. :-/

2 0
možnosti
Foto

J92a70n 34S50v15a17t82e13k

9. 6. 2022 13:01

Je hezké (leč poněkud naivní) myslet si, že ustanovení jakýchsi demarkačních linií v místě současného dotyku uklidní a umravní Rusa - neuklidní a neumravní. Jen si budou myslet, že "zase vyhráli", že "měli jako obvykle pravdu" a že (až si vylížou rány od hrdinných obránců Ukrajiny) mohou "pokračovat v cestě na Západ"... s jídlem totiž roste chuť a pokud nedáme kategoricky a nesmazatelně najevo, že každý národ (i každý soused Ruska) má právo na to, rozhodnout si, jak chtějí žít, máme Rusy "za humny".

Mimochodem, je zajímavé, že Rusko nezakročilo ihned v roce 2008 (kdy NATO připustilo možnost rozšíření o Ukrajinu a Gruzii), ale až v roce 2014 (v době, kdy dala Ukrajina najevo, že by chtěla vstoupit do EU).

Je snad EU útočný vojenský pakt? Nikoli. - Největším proviněním Ukrajinců totiž nebylo to, že by chtěli žít pod ochranným deštníkem NATO, ale to, že by se snad (vlivem členství v EU a dodržováním demokratických pravidel) mohli mít lépe než "bratrský národ ruský". To byl ten pravý důvod pro agresi jak v roce 2014 tak i v roce 2022. Vždyť by se (vzhledem k blízkosti a často i příbuzenských vztahů mezi Rusi a Ukrajinci) mohli ruští občané začít ptát, proč se mají Ukrajinci lépe než Rusové? - A to se neodpouští! Vždyť by to přece mohlo ohrozit faktickou vládnoucí mafii v Kremlu!

5 0
možnosti
Foto

J58a34n 36S20v49a20t59e30k

9. 6. 2022 13:05

Oprava: ... mezi Rusy a Ukrajinci ... (stále znova narážím na nemožnost zpětně opravit prokazatelné gramatické chyby) - A pak člověk vypadá jako tvor neschopný gramaticky správného písemného projevu... Ach jo.

0 0
možnosti
JR

J85a10n 45R95á20ž

9. 6. 2022 11:35

Mimo téma:

Podle vyznění většiny diskuzních příspěvků pod tímto blogem, by měl p.Hannig chodit raději kanály a stydět se, ale čtenost i karmu má vysoce nad průměrem. Stejný paradox rozdílu počtu kritických diskuzních příspěvků a vysoké čtenosti i karmy se dá vysledovat i u blogů paní Šichtařové či Lhotské a pánů Nožičky, či Větvičky.

Jiné vysvětlení asi není, než že jsou názory těchto blogerů pro návštěvníky těchto stránek zajímavé (jsou hodně navštěvované) a že nadprůměrné množství čtenářů, kteří nemají chuť k diskuzním exhibicím, s jejich názory souhlasí.

Z toho dovozuji, že názory nás všech, kdo zde v relativně uzavřeném diskuzním klubu často jen krátíme dlouhou chvíli, mají nulovou vypovídací schopnost.

5 0
možnosti
Foto

Ono i ta akce Bloger roku o něčem vypovídá.

1 0
možnosti
Foto

Ti co jsou za vodou tento stav neřeší, mají vybranou tu svoji správnou stranu a budou se za ni být bez ohledu na to, jaký dopad má tato situace na většinu národa.

To je sobectví, raději řešit věci související s jinými zeměmi, než naslouchat lidem, kteří již pocítili dopad špatného řešení u nás v Česku.Rv

2 1
možnosti
Foto

"... Ale kdyby se politici řídili zdravým rozumem..." - no, to je fakt, kdyby se tak chovali hlavně ruští politici, už asi tak deset let, tak by válka ani nebyla...

3 0
možnosti
PS

Chybí mně fakta, co proti válce v Evropě od roku 2014 dělali diplomaté USA, V. Británie a dalších mocností světa. Opak asi je pravdou, připravovali válku - Slované proti Slovanům. Tohle se Vám jeví jako správné?

1 0
možnosti
VH

Proč předseda Rozumných plodí takové škváry na úrovni Paroubka???Rv

8 1
možnosti
Foto

Děkuji za srovnání s bývalým premiérem Paroubkem. Je to pro mne ctí. Docílit v politice toho tolik jako Jiří Paroubek (oranžové tsunami) i přes takové hlupáky, kteří argumentovali jeho trenýrkami, kdy se nechal vyfotit nějakým zlolajným novinářem, Myslím si, že Jiří Paroubek neřekl v politice své poslední slovo.

0 7
možnosti
JZ

Zastavte to šílenství, samozřejmě s tím souhlasím, jenomže to je třeba adresovat Puinovi a Kremlu. Bylo to Rusko, které bezdůvodně napadlo Ukrajinu. Takže Putin může okamžitě zastavit válečné šílenství, když dá rozkaz ke stažení ruských vojsk z Ukrajiny. Tečka.

12 3
možnosti
Foto

Ach vy světovládče. Tečka. No to je argument.

1 6
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 47,30
  • Průměrná čtenost 8328x
předseda politické strany

ROZUMNÍ - za spravedlnost a životní jistoty 

Absolvent 1. střední umělecko - průmyslové školy v Turnově obor umělecký kovář, 2. Konzervatoř v Praze obory varhany dirigování a skladba, 3. Hudební akademie múzických umění obor skladba.

kandidát na prezidenta ČR 2018

Mgr. Petr Hannig nová fb stránka (page)

Twitter - @petr_hannig

Petr Hannig FAN KLUB

www.rozumni.net

http://www.petrhannig-rozumni.cz/

http://www.facebook.com/budmehrdi/

http://www.facebook.com/Rozumni2017/

Mé motto: Je třeba naslouchat, nejenom mluvit,

ale nikdy se nevzdat

 

Seznam rubrik