Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PJ

Není senior jako senior. Pro někoho je internet a chytrý telefon běžnou záležitostí. Tato část nemá problém, zde v diskusi uvést své kritické připomínky k článku. Odráží se zde známé "podle sebe, soudím tebe". Je pochopitelné, že ti co nemají internet a příslušné vybavení, se v této diskusi k článku nemohou vyjádřit. Jsem v generaci sedmdesátníků a z mých vrstevníků které znám, užívá internet zhruba polovina. Velmi je to ovlivněno dřívějším zaměstnáním. Ti co pracovali s nějakou administrativou, počítač a internet využívají. Ti, co dříve vykonávali dělnické zaměstnání, nenalézají k těmto prostředkům takové pochopení a potřebu je užívat. Nejsou to při tom žádní hlupáci, stejně jako nemusí být hlupákem ten kdo neovládá řemeslo, který manuálně pracující ovládá.

12 0
možnosti

O to právě jde. "Nenalézají potřebu a chuť je užívat". Dnes je ovšem taková doba, že ta potřeba se ukazuje čím dál tím více. A technologie již natolik pokročily, že zvládnout základní kroky pro používání internetu není žádný problém. Nikdo po nikom nechce, aby byl na úrovni "ajťáka".

3 0
možnosti
VF

"... nechat ve venkovských městech pobočky ..."

A co na venkovských vesnicích?

4 0
možnosti
PS

Tam umístit jejich pobočky. Byl v ní vždy důvěry-hodný občan, který jednou týdně na místním úřadě měl otevírací hodiny. Jsme vůbec poučitelní, čitelní?

0 0
možnosti

Spousta seniorů má dost rozumu na to, aby komunikovali se svými dětmi a vnuky prostřednictvím internetu, ale na to, aby si zařídili účet a internetové bankovnictví podle autora článku nemají. Určitý problém možná mohou mít bezdětní senioři vyššího věku (80+), ale to je tak malá skupina, že se skutečně nevyplatí udržovat kvůli nim bankovní pobočky v kdejaké zakopané díře. Odporuje to zdravému rozumu, pane předsedo "Rozumných". :-)

11 1
možnosti
PJ

Jste zajisté šťastný, že můžete komunikovat se svými potomky prostřednictvím internetu. Pro mnoho seniorů to tak snadné není i když mají na internet přístup. Prostě nestíhají. A tak buďte šťastný pane Šťastný.

0 0
možnosti
Foto

Je vidět, že volby se blíží.

7 0
možnosti
JD

Jsem zděšena!?! Blíží se volby.8-o8-o8-o;-D;-D;-D

0 0
možnosti
Foto

Hospodárná Fialova monetátně bigotní vláda chce privatizovat i Českou Poštu; ne celou.

Jen tu část, která nese zisk - balíky a zásilky; příjmy z nich téměř kompenzují náklady za úkony dle zákona. Zisk přesto takový, že ČP si na balíky najímá PPL (firmu, kterou vlastní Bundespost). Outsourcing se nazývá tato technologie tunelování firmy. Kdo by si ostatně kupoval povinnosti vůči občanům jakéhosi regionu německa, že?!

/logo ČP je ostatně nápadně podobné logu Bundespost.

2 1
možnosti
MV

Víte, pošty různě po světě využívají jako grafický doprovod loga trumpetu...

1 0
možnosti
JK

Jo jo, to je život, co, a na vás kašlou zase voliči. ;-)

6 1
možnosti
PS

Ke svojí škodě. No není to škoda? Kde jsme za 32 let mohli být, nebýt naivity většiny populace. Myslím tím i děti a mládež, ze něž občané s volebním právem jdou do oněch místností. Tam je čeká seznam, který sestavil kdosi a volte, občane! Tohle je svobodná volba?

0 0
možnosti
MK

Doporučuji nechat ve venkovských městech pobočky s hotovostními operacemi, neboť právě tam jsou velmi potřebné. Vždyť banky u nás vydělávají nesmírné částky, které putují do zahraničí, ke svým akcionářům, tak by mohly malou část ze svých velkých výdělků nechat zde, v malých městech, ve prospěch našich starších spoluobčanů.

Zdroj: https://hannig.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=789214

Rozumím vám, ale obávám se, že toto nebude. Provoz poboček na venkově je nerentabilní, /lidi si tam neberou půjčky, ani hypotéky, ani nekupují fondy, účty jsou dnes téměř všude zdarma a těch pár babiček bance nic nepřinese, práce s penězi je drahá, hrozí tam schodek... A to nepíšu o provozu budovy - energie, pojištění, bezpečnostní zařízení, které podléhá pravidelné kontrole a tu musí banka zaplatit. Kdybyste věděl , kolik stojí taková dotace peněz na pobočku nebo svoz hotovosti z pobočky do ČNB, protože pobočka musí dodržovat limity... Hotovostní služby jsou osekávány i ve větších městech / 50 000 obyvatel/, byla jsem zděšena, když jsem zjistila, že moje banka má pokladnu otevřenou pouze dopoledne a odpoledne jen 1x týdně. A majitelé bank jsou akcionáři / stejně jako třeba ČEZ, kde Fiala tvrdí, že nelze mít nižší cenu kvůli akcionářům, ti očekávají svoje zisky/. A takhle je to se vším. Všimněte si, že velké řetězce omezují počet pokladen a směřují lidi s samoobslužným nebo k používání skenů. Prostě pokrok nezastavíme.

2 0
možnosti
Foto

Zastavíme. Volbami. Víte kolik tyto "chudé" banky vyváží peněz do zahraničí? Něco musí nechat tady našim občanům. Vydělávají ve velkých městech, tak ať prodělají v menších městech. Ten minimální prodělek maxi výnosy ( které jsou u nás vyšší než v jejich domovských státech) jistě neohrozí.

1 0
možnosti
Foto

Teď něco jiného, místo těch nevraživostí:

Přátelé, v tom domě nalevo jsem prožil své bezstarostné dětství v letech 1946 - 1960. Tam jsem začal u svého prvního klavíru skládat písně na klavíru, křídle, na které jsem si vydělal od svých 12 let jako varhaník v kostelech v Krásném Březně, Mojžíři, Žežicích, Povrlech a Roztokách. To bylo okolí v Matiční čisté, v domech bydleli starousedlíci obou národností, české i německé. Mimochodem, Matiční je podle Matice české, protože tam žily české rodiny v převážně německy mluvícím Ústí (Aussig). Za rohem byl Český dům, kde se podle pamětníků žil český život i za války, neboť spousta Čechů, zůstala i po záboru pohraničí Německem. Mezi domy byly trávníky a před domem pole sahající až skoro k labskému přístavu. Petr Hannig: https://www.novinky.cz/domaci/clanek/domy-v-maticni-ulici-jdou-k-zemi-40402345#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=2&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

@font-face {font-family:"MS 明朝"; panose-1:0 0 0 0 0 0 0 0 0 0; mso-font-charset:128; mso-generic-font-family:roman; mso-font-format:other; mso-font-pitch:fixed; mso-font-signature:1 134676480 16 0 131072 0;}@font-face {font-family:"MS 明朝"; panose-1:0 0 0 0 0 0 0 0 0 0; mso-font-charset:128; mso-generic-font-family:roman; mso-font-format:other; mso-font-pitch:fixed; mso-font-signature:1 134676480 16 0 131072 0;}p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-unhide:no; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"MS 明朝"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-ansi-language:CS;}span.d2edcug0 {mso-style-name:d2edcug0; mso-style-unhide:no;}.MsoChpDefault {mso-style-type:export-only; mso-default-props:yes; font-size:10.0pt; mso-ansi-font-size:10.0pt; mso-bidi-font-size:10.0pt;

1 1
možnosti
JP

Jen tak na okraj, v našem osmitisícovém městečku jsou 4 banky + 2 pošty, ale já senior jsem u mBank , která nemá "kamenné" pobočky. Nepodceňujte tolik seniory, zdá se mi, že úplně mimo jste Vy.

19 1
možnosti
Foto

Já sám jsem senior a nepodceňuji seniory, pouze upozorňuji na to, že je třeba mít ohled na ty, kteří nejsou tak technicky, respektive elektronicky dokonalí jako Vy. Znám osobně jednoho velice významného skladatele, jehož hudbu občas slýcháte i Vy, protože ji napsal k jednomu z našich nejlepších seriálů a on nejenom že nemá internet, ale nemá ani mobilní telefon, jakýkoliv. Každý, kdo chce s ním hovořit (včetně novinářů), tak si jej musí odchytit na pevném telefonu.

2 0
možnosti
MV

No pánee jo. Proč seniory tak podceňujte. Opět se vám podařilo objasnit, proč strana Rozumných je tak neúspěšná. Bravo, předsedo...

12 6
možnosti
MV

Juro, metelesku blesku, vy máte pořád službu?

4 3
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 47,30
  • Průměrná čtenost 8328x
předseda politické strany

ROZUMNÍ - za spravedlnost a životní jistoty 

Absolvent 1. střední umělecko - průmyslové školy v Turnově obor umělecký kovář, 2. Konzervatoř v Praze obory varhany dirigování a skladba, 3. Hudební akademie múzických umění obor skladba.

kandidát na prezidenta ČR 2018

Mgr. Petr Hannig nová fb stránka (page)

Twitter - @petr_hannig

Petr Hannig FAN KLUB

www.rozumni.net

http://www.petrhannig-rozumni.cz/

http://www.facebook.com/budmehrdi/

http://www.facebook.com/Rozumni2017/

Mé motto: Je třeba naslouchat, nejenom mluvit,

ale nikdy se nevzdat

 

Seznam rubrik