Diskuse

Apokalypsa

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Petře, jsem rád, že jste se mýlil, stejně jako naši nadutí politici a všelijací ekonomové a politologové, které si zavazují naše média, když jim dávají prostor k těm blábolům. Pustin plyn bez omezení pustil, takže zatím klídek. Ano řada důchodců bude mít problémy, ale to budou i rodiny s dětmi. I já jsem v poslední době viděl narvané restaurace a cukrárny důchodci, takže ne všichni budou mít problém. teď mne mrzí, že jsem Vám poslal ráno email o tom plynu, protože je bohužel de facto i o Vás, přitom si Vás vážím jajko člověka se zdravým rozumem a ne zblblého korytáře, jako je naše pětikolka.

0 0
možnosti
Foto

Myslím si, že toto by zasluhovalo samostatný diskuzní příspěvek: Lidé práce rukou, kteří vytvářeli víceméně trvalé hodnoty. Jejich životy byly užitečné. Mnozí z nás i z vás, kteří tu se mnou nesouhlasíte, užíváme hodnoty, které oni vytvořili. Zednické, instalatérské, pokrývačské, klempířské, pekařské, kuchařské, práce v živočišné a rostlinné výrobě atd. . Mnoho z oněch odborníků na práce, o kterých my, kteří se živíme celý život hlavou a naše práce je svým způsobem zbytná, nesložím-li píseň, symfonii, či nenapíše-li spisovatel nový román, nevymyslí ekonom novou teorii, tak se vůbec nic nestane. Mnozí lidé práce rukou prostě nemají a neměli potřebu se začít učit nové technologie. Ale zasluhují naši úctu a ohled státních orgánů k jejich potřebám.

1 0
možnosti
Foto

Největší odborník na PC, kterého jsem potkal, byl povoláním důlní elektrikář.

Před ním smekali IT odborníci i programátoři.

0 0
možnosti

Apokalypsou bych to nenazval, spíše budou mít problém všichni, kdo mají příjem na osobu tak 20 000 netto a platí tržní nájem. Ostatní by mohli zcela klidně pokračovat v české dolce far niente. Přitom odhlížím od hypoték a úvěrů. Ale jestli manželský pár důchodců bydlí ve svém bytě a platí za jeho provoz asi 5000 netto, důchody jim dělají dohromady 33 000 netto, zbývá jim na energie spousta peněz a možná zase budou moci zajet na svou oblíbenou tuzemskou dovolenou na týden, zbyde i na vánoční dárky a provoz staré káry. Ale pořád nikdo neví, kolik plyn a elektřina bude příští rok stát.

2 0
možnosti

P70e31t61r 22S36k37á61c81e35l

19. 7. 2022 22:56

A v tom je ten problém, tempora mutantur.

0 0
možnosti

nové dno je strašení, že nebude plyn do kremačních pecí, přičemž zde výrobci pecí nabízí přestavbu na LPG, CNH či LTO, ale pan H. má opět proč si kopnout,

1 2
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
6 0
možnosti

Tři čtvrtiny sedmdesátníků vůbec netuší, co je to mailová schránka, natož aby ji uměly používat.

5 7
možnosti

Pane Hannigu, vaše touha po senátorském křesle je tak neukojitelná, že jste ochoten snížit se k tomu nejprimitivnějšímu populismu. Rv:-/

11 6
možnosti
Foto

J84o55s22e16f 34B86á13r53t12a

19. 7. 2022 17:54

Více Hannigů a méně Vystrčilů Fischerů, Hilšerů, Němcových... v senátu.

9 7
možnosti
Foto

Chudák Zeman. Jeho přítel Putin ho únorovým speciálním vpádem na Ukrajinu tak zaskočil, že za něho musel chudák Pavel Blažek vysvětlit (po té, co ho poslal směle do hajzlu i s hradními pajďuláky ), že byl Zeman Putinem velmi spleteni. Putin rozhodně svými přáteli a příznivci spleten nebyl. Naopak posílen k zápočet hnusné vyhlazovací války. Poklonkování a opatrnictví se vrací jako bumerang.

5 1
možnosti
Foto

Pardon, k započetí války

0 0
možnosti

Nakonec to nebude tak horké. Viz ▶ Česko mírní závislost na Rusku, v září spustí LNG terminál v Nizozemsku - iDNES.cz

Jenomže mám obavy, že tohle se našim putinofilům nebude líbit. Oni se totiž řídí heslem, čím hůře, tím lépe.

6 0
možnosti

P63e40t25r 19S90k10á43c16e27l

19. 7. 2022 15:13

Poslední věta platí pro současnou vládu, skutky přesvědčují. A že mírníme závislost na Rusku? Rád bych, abychom pozvolna ale jistě se zbavili závislosti na nefunkčním spolku EU. Totiž naši předkové i bez EU se do roku 1938 vypracovali až tak, že tehdy jejich (nyní titíž i naši) spojenci je hodili přes palubu. Důvod? Naše firmy jim tvrdě konkurovali na světovém trhu, jedna (Baťa) dokonce ovládala prakticky celý světový trh. A bylo toho vícero, stačí více číst a ověřovat si fakta.

3 7
možnosti

J28a93n 21P37r10á18z30a

19. 7. 2022 14:16

Jasně. "Rozumní" xD.

Co mladá generace zdevastovaná covidem, bez možnosti sehnat bydlení?

Planeta nám padá na hlavu, vymírá všechno co ještě žije, ale největší chudáci jsou důchodci...

0 2
možnosti
Foto

J47a54n 71Š48i30k

19. 7. 2022 13:57

Pane Hannigu, počet pohřbů kdy rodina nechtěla zaplatit náklady a musela je zaplatit obec, byl problémem i v dobách růstu. Jen se o tom nemluvilo. Proto bych souvislost nehledal s penězi, ale s morálkou a výchovou. Jsou tací, kteří si radši zaplatí dovolenou, než aby zaplatili byť ten nejlevnější pohřeb tatínkovi nebo mamince. To souvisí i s tím, jak se společnost staví ke starším lidem. Co některé existence jsou schopny vyplodit směrem k seniorům ukázala doba covidová. Jinak nestrašte. Žádná apokalypsa nás nečeká. Čeká nás jenom špatné období, naši předci zažili daleko horší časy a přežili. Vy tady píšete o pohřbech. Já dnes viděl natřískanou drahou restauraci se spoustou rezervací, zácpy na silnicích a přeplněnou cukrárnu. Mimochodem seniory. Nejsme na tom vůbec špatně, jen brečíme, že nebudeme mít tolik. Hezký den

22 1
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
7 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS