Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

F94i97l55i43p 54T73y81k38a59l

14. 8. 2022 17:10

Vážený autore, Váš příspěvek obsahuje příliš mnoho polopravd, bohužel také spoustu demagogických postulátů.

Bývalý belgický premier Guy Verhofstadt před EU-parlamentem nevzal slovo "nezdržujete" do úst. To je z Vaší strany nepravdivé tvrzení, jinými slovy křivá pomluva. Poslechl jsem si jeho projev několikrát, dokonce i s podtextem, samozřejmě anglickým, ale neobjevil jsem žádný slovní equivalent pro český výraz "nezdržujte" !

Celý projev belgického poslance na mne nedělá dojem arogantního napadení pana Fialy, jak se zde snažíte interpretovat. Ano, trochu vzrušený, místy teatrální ale určitě ne arogantní. Podívejte se na jeho ostatní výstupy v EU-parlamentu, na Google.com jich pod IT-link Guy Verhofstadt najdete několik, je to prostě jeho stil. Ne všichni řečníci vystupují tak indiferentně (nemastně/neslaně) jako zpozdilý polointeligent Olaf Scholz.

Území Belgie je jen s ca 30 tisíci sq.Km poloviční než ČR (78 tisíc sq.Km), zato má Belgie o jeden milion více obyvatel.

S Belgickým Kongem jste to opravdu přehnal. To, co zde presentujete lze klasifikovat jako překroucená, do velké míry vylhaná, ničím nepodložená tvrzení.

Patrice Lumumba nebyl mučen, prostě zastřelen, protože během politické krize v Kongu radikálně vystoupil proti ekonomickému diktátu USA a Belgie. Nebyli to Belgičané ale samotný president Konga Mobutu a jeho vražedné komando Katanga, kdo je na jeho zavraždění vinnen.

Ano, Belgičané se dopouštěli bestialit na tamnějším obyvatelstvu, ovšem to dělali i Němci v jejich 3 afrických koloniích. O Angličanech a Franzouzech ani nemluvě. Němci se dopustili jako první na světě pravého "Völkermord" (vyvraždní národa), když pod vedením Lothar von Trotha, pruský krvavý pes, zavraždili přes 50 tisíc indogenních obyvatelů, (příslušníci kmenů Hereo a Nama). Do dnes vevyplatili požkozeným rodinám slíbené odškodné. Takoví jsou Němci. Vím o čem mluvím, žiji mezi nimi už 50 let. Němci jsou ti poslední, kterým bych plně důvěřoval.

Musím končit, múj kontingent je vyčerpaný.

0 0
možnosti

P39e85t52r 29S94k16á22c95e36l

14. 8. 2022 22:14

Že má Belgie o jeden milion obyvatel více? Před malostí varoval i T.G.Masaryk. Naši předkové se do roku 1938 neohlíželi kolik kdo má obyvatel a jaké kousky dokázali za 20 roků! Jedna naše firma tehdy ovládala celý světový trh obuví. Kurz koruny k marce německé byl 1 : 3. Zásluhou našich tzv. "spojenců" byl po příchodu Němce k nám hned kurz opačný, 3 : 1.

--------------------

Patrice Lumumba nebyl mučen, prostě zastřelen,

................

Omyl, v tehdejší době jsem viděl autentický filmový záběr o jeho mučení.

1 0
možnosti

Bývali jsme Československo, nyní jsme Česko. Jak dlouho?

1 0
možnosti

Určitě napořád a pokud se s dalším státem Evropy spojíme, měli bychom být obezřetní. Proto, aby později nestěžoval, že je utlačovaný, iný. Zlatá I.republika, přes některé nedostatky naši předkové zbudovali silný a bohatý stát.

1 0
možnosti
Foto

J57a28n 94S81v78a32t45e77k

26. 7. 2022 13:48

Pane Hannigu, napsal jste (v odpovědi jednomu z diskutujících) následující (omlouvám se za zkrácení):

"Vážený pane. Situace není černobílá nikde, ale na Ukrajině vyhřezla do obludných rozměrů. Proto je třena ZASTAVIT VÁLKU!!!"

******

Souhlasím s vámi, je třeba zastavit válku!!!

===============================

Ovšem jedině tak, aby Rusko nemohlo zastavení bojů interpretovat jako své vítězství!!!

<<Rusko musí prohrát>> (rozuměj musí být minimálně vytlačeno zpět za hranice z doby před 24.2.2022, ideálně za hranice před rokem 2014, snad s výjimkou Krymu, který připouštím již opravdu nemá s Ukrajinou téměř nic společného).

<<Jakékoli ukončení bojů, které by snad mohlo Rusko interpretovat jako své vítězství, je naprosto nepřijatelné>>, protože umožňuje ruskému režimu nadále oblbovat své vlastní obyvatelstvo a vést politiku, spočívající v expanzi kamkoli, kde se mu zlíbí.

<<Rusko se musí dostat do stavu, kdy si bude muset nechat zajít chuť (nejlépe navěky) na jakoukoli expanzi za své mezinárodně uznané hranice!!!>>

2 1
možnosti
Foto

P64e92t71r 32H61a85n66n60i90g

26. 7. 2022 14:50

To Rusko nikdy neudělá a Ukrajina na to vojensky ani lidským potenciálem nemá. Pokud svět nezasedne k jednání, neboť Ukrajina s Ruskem toho nejsou schopny, tak Evropa zabředne do takového stavu, jako byla třicetiletá válka ( to není z mé hlavy, to jsem četl jako hodnocení někde na Novinkách) Naprosté vyčerpání ekonomických zdrojů Evropy. To je to, v současné době probíhající řešení, druhé řešení je třetí světová, a vzhledem k slabším konvenčním silám a naopak nejsilnějším jaderným silám Ruska, sebevražedná válka se skončením civilizace jak ji známe, a třetí řešení je jednání tak, aby se vlk nažral a koza zůstala celá. Ruskojazyčné regiony Ukrajiny by utvořili nějaký loutkový stát pod patronací Ruska podle voleb z roku 2010 a ukrajinsky hovořící část s hlavním městem Kyjevem (tam je to napůl ale asi by s tím Rusko souhlasilo, ostatně za SSSR byl hlavním městem USSR nějaký čas Charkov, by vstoupila do EU. Obě dvě části Ukrajiny by byly podporovány svými patrony USA a RF a byla by snaha udělat z oněch částí výkladní skříň systému. To by pro Ukrajince bylo optimálním řešením.

6 2
možnosti
Foto

P23e55t68r 22H24a58n11n64i92g

25. 7. 2022 22:48

Je to mimo téma, ale diskutér Konrád mě napadl, že jsem mu odporný tím, že jsem proti přijímání Ukrajinců z válkou nezasažených oblastí. Já jsem vždy byl a jsem pro pomoc těm, kteří ji skutečně potřebují a ne těm, jejichž auta začínají na písmeno A. Těm, které skutečně sužuje válka a jsou ohroženi na životě, těm se má pomáhat. Aktivně přes červený kříž je vyhledat. Nekompromisně poslat zpět ty, které si charitu nezaslouží a pozvat tyto chudáky, na které nikdo nepomyslí: https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/evakuovani-ukrajinci-se-vraci-domu-na-bojovou-linii-na-zivot-v-bezpeci-uz-nemaji-penize-40403917#source=hp&seq_no=11&dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

2 1
možnosti

pravidlo 1. pana H, pokud je Vaše země napadena agresorem a Vy jste nuceni odjet do bezpečí, nepoužívejte auta na A k transportu

1 0
možnosti

Bohužel - toto je téměř vždy údělem malého státu, nacházejícího se ve velkém, mnohonárodnostním uskupení. A ještě více v případě, stojí-li v jeho čele navenek sice zdánlivě sebevědomý, ve skutečnosti však pouze vykonavatel cizích zájmů a přání.

2 0
možnosti

*opr. sebevědomý politik, ve skutečnosti....

0 0
možnosti

P73e83t89r 71S24k47á36c84e53l

25. 7. 2022 19:24

Je smutné, že v této "moderní" době nás kdosi živí informacemi z událostí, které lze zasadit do středověku, možná ještě dříve do dob barbarů.

0 0
možnosti

Sedí to jako poklice na hrnci a není co doplnit ani moc prostoru k diskusi....R^R^R^

1 1
možnosti

P41e93t50r 46S50k60á61c31e71l

25. 7. 2022 18:25

Pokud učitel dějepisu a/nebo vychovatelé přidali něco navíc, tedy co v učebnicích ZŠ chybí, není při zdravém rozumu co vymýšlet. Snad jen doplnit, rozvést.

1 0
možnosti

Právo veta, je pro EU velkej problém. Neříkám to rád, ale v některých situacích, kdy EU by měla vyjádřit jasný postoj, my se začneme hádat. Diskuzi ohledně zahnutejch banánů vem čert, ale ve chvíli našeho bezprostředního ohrožení (válečnýho, migračního, pandemickýho), z nás právo veta dělá partu bezzubých hádalů. Nemám z toho radost, ale tohle se časem zřejmě změní a nebude to jednoduchá pře.

Pan Fiala se měl ohradit stejnou dikcí, jakou zvolil Verhofstadt. Nic mu v tom nebránilo, snad jen jeho holubičí povaha. Mají-li nás ti ze Západu za druhou kategorii, náš premiér jim to, v masce zahanbenýho žáčka, jakoby podepsal. Kurňa přeci, já pán, ty pán.

4 1
možnosti

P55e47t44r 87S46k14á95c31e49l

25. 7. 2022 17:40

Též nemám radost z této závadné doby, ale změna je určitě možná. Žádná kosmetická úprava, ale razantní vystoupení našich zástupců, po němž může dojít např. k vystoupení, vyvázání se z EU. Řešení navrhuje pan Hlásenský, dostupný je na Youtube.

0 0
možnosti

Na těch záběrech z europarlamentu jsem viděl všechno, jen ne hrdého premiéra hrdé země. Ale dělal si poznámky jak malej školáček, to zas jo. :-)

10 0
možnosti

J69i89r27i 60V16r47a88b62e28c

25. 7. 2022 15:48

Panu Hanningovi doporučuji, ať si svým spolkem založí vlastní EU s Orbánem a neotravuje. Nám stačí ta původní.

8 8
možnosti

Jo, ta původní by se líbila i mně.

6 0
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 47,29
  • Průměrná čtenost 8328x
předseda politické strany

ROZUMNÍ - za spravedlnost a životní jistoty 

Absolvent 1. střední umělecko - průmyslové školy v Turnově obor umělecký kovář, 2. Konzervatoř v Praze obory varhany dirigování a skladba, 3. Hudební akademie múzických umění obor skladba.

kandidát na prezidenta ČR 2018

Mgr. Petr Hannig nová fb stránka (page)

Twitter - @petr_hannig

Petr Hannig FAN KLUB

www.rozumni.net

http://www.petrhannig-rozumni.cz/

http://www.facebook.com/budmehrdi/

http://www.facebook.com/Rozumni2017/

Mé motto: Je třeba naslouchat, nejenom mluvit,

ale nikdy se nevzdat

 

Seznam rubrik