Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A třeba další faktor. Leopold II. je beze sporu záporná postava a podle mě je to poměrně známá věc. Ale třeba Paul Henri Spaak, bývalý předseda vlády Belgie, je považován za jednoho ze zakladatelů EU. Nic přeci není černobílé.

1 0
možnosti
PS

P49e44t98r 27S48k87á48c85e89l

25. 7. 2022 16:29

Tak jemu pěkně poděkujme a ponechejme EU svému osudu. Oni potřebovali v roce 2003 nás (trhy směrem na Východ) a i dnes nás potřebují. Czexit je nejlepším žešením pro obě strany. Jim se nyní nelíbí jak konáme a nám zase opak, jak konají oni. Děkujeme, odcházíme - to bude poprask.

2 2
možnosti
MV

vy jste uz schopen napsat cokoliv, jen abyste se pred volbami zalibil

7 5
možnosti
Foto

J70o64s12e71f 56B83á28r39t19a

25. 7. 2022 15:08

Na vás to nebude mít vliv.

5 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
9 0
možnosti

Jistě pan Konráde, pro lidi Vašeho ražení prostě začala historie na Ukrajině 22. února 2022. Ale tu připomíná Henri Kissinger, už potřetí - pořád ještě diplomaticky ale už ostřeji než v roce 2014 a znovu v Davosu 2022. Jeho rozhovor pro Bloomberg:

https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-07-19/kissinger-warns-biden-against-endless-confrontation-with-china

Západ dnes postrádá skutečné politiky. To je bohužel skutečnost. Má jen arogantní politikáře.

5 0
možnosti
Foto

Tak v evropském parlamentu prý jeden belgický poslanec drze peskoval českého premiéra. A pan Hannig se rozhodl využít této skutečnosti, aby se zde před českým publikem předvedl jako rozhodný obhájce českých národních zájmů poukazováním na belgickou koloniální minulost. Silně mi to připomíná oblíbenou ruskou reakci na kritiku ze strany USA: "A vy zase lynčujete černochy!" To by byl docela příhodný titulek k tomuto článku.

6 6
možnosti
JD

Nedávno se ještě za tu koloniální minulost bořily sochy a poklekávalo.Rv

5 0
možnosti
SB

Ať už tahle epizoda proběhla jakkoli, tak to, že západní státy se na ty, kteří bydlí na východ od Aše, dívají jako na Evropany druhé kategorie, je pravda.

Své zkušenosti s tím mám i jako profesionální italštinář. A to ještě nutno říci, že Italové jsou oproti Francouzům nebo jiným Západoevropanům ještě vrchol tolerantnosti.

Ono když se jde i dále do minulosti, tak i ten Mnichov byl částečně zapříčiněn tím, že ve hře byl stát, kde podle mínění Angličanlů a Francouzů žili jen podřadní lidé.

Částečně to byl ústupek agresorovi, ale částečně to bylo projevem jejich názoru na lidi z naší části Evropy.

12 4
možnosti
MD

No nekteří Češi í zase za obcany druhé kategorie povazuji vsechny na východ od Hodonína - a nekdy i Jihlavy). A nedá mi to, abych si nerýpnul: jestli nekdo ve Francii (a zrejme i v jinych zemích) udelal neco pro to, aby Cesi a Cesko meli vetsi respekt, tak je to nepochybně Václav Havel (Kunderu uz berou za francouzskeho spisovatele), trochu taky Comenius.

0 0
možnosti
JL

Jestli jsem to správně pochopil, jste spolu s aktivisty pro odstranění sochy Leopolda II.? V duchu, pryč s koloniální tradicí? A co když jiná není?

1 0
možnosti
Foto

1) Jak souvisí vaše vyprávění o Lepolodu II. s konfliktem v Evropském parlamentu?

2) Většinové rozhodování je jediné smysluplné. Jak by to asi dopadlo, kdyby se muselo rozhodovat jednomyslně souhlaem třeba všech našich krajů od Karlovarského až po Zlínský?

5 2
možnosti

Samostatný stát je něco jiného než organizační jednotky v rámci státu. Zcela nepatřičná analogie, stát je vždy na prvním místě, ať vůči svým organizačním jednotkám nebo vůči obslužné organizaci jménem EU, jejíž představitelé už si dávno neuvědomují, proč tam jsou a čemu a komu mají sloužit.

Ještě jinak: stát nepotřebuje kraje, ale kraje musí mít nad sebou nějaký stát.

Stejně tak stát nepotřebuje EU, ale EU bez států nemá koho obsluhovat.

5 0
možnosti
JK

S Fialou to ani nehnulo, nemůže ho totiž takový čajíček rozhodit, když totiž občas, málo kdy navštíví náš parlament poslanec Babiš, tak je to skutečný kanální výlev, včetně sprosťáren.

Co se ale dělo mezi válkami v Rusku, to byla teprve divočina. Téměř všechny národy mají svá zářivá a temná místa v dějinách, jen Češi jsou výjimka, národ s nadprůměrným množstvím kolaborantů, jejich donašečů, závistivců a cynických nepřejícníků, skutečná zářivá místa postrádá. Český cynik: "Mámo u sousedů hoří, podej buřty." Čest těm několika málo hrdinům a okamžikům, kdy se diktátorské zvůli dokázali Češi vzepřít.

7 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
3 1
možnosti
JB

J59i21r73i 95B68o16r

25. 7. 2022 12:19

Tak mě napadlo jak asi zacházel Praotec Čech se svojí družinou s těmi původními obyvateli tady kotlině.;-D

0 0
možnosti
RP

naučte se historii. téměř nikdo zde nežil.

spíš se zaměřte na germány, kteří zničili vše co bylo lepší než oni (Keltové, Římani...)

1 0
možnosti
JZ

Drze peskují opoziční poslanci premiéry v každém demokratickém parlamentě. :-)

9 0
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 47,18
  • Průměrná čtenost 8328x
předseda politické strany

ROZUMNÍ - za spravedlnost a životní jistoty 

Absolvent 1. střední umělecko - průmyslové školy v Turnově obor umělecký kovář, 2. Konzervatoř v Praze obory varhany dirigování a skladba, 3. Hudební akademie múzických umění obor skladba.

kandidát na prezidenta ČR 2018

Mgr. Petr Hannig nová fb stránka (page)

Twitter - @petr_hannig

Petr Hannig FAN KLUB

www.rozumni.net

http://www.petrhannig-rozumni.cz/

http://www.facebook.com/budmehrdi/

http://www.facebook.com/Rozumni2017/

Mé motto: Je třeba naslouchat, nejenom mluvit,

ale nikdy se nevzdat

 

Seznam rubrik