Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Ano, padesátá léta se vracejí právě v podobě lidí jako je Ševčík a spol...Fakt je ten, že Ševčík vede NF do záhuby už několik let, a to nejenom svým vystupováním navenek, ale i degradací studia. Za poslední roky si na fakultě, převážně mezi kolegy, vytvořil v podstatě takový kult nedotknutelnosti. Ten, kdo mu leze dostatečně do zadku, tak má kariéru na NF víceméně jistou. Ševčík si pravidelně vybírá mladé studenty, se kterými píše různé "odborné" články, následně jim proplácí dost tučná mimořádná stipendia. Těmto lidem je pak nabídnuto studium na Ph.D., které často vystudují překvapivě rychle, ačkoli o jejich odbornosti panují dost velké pochybnosti. Tito doktorandi pak jedou na svých přednášku Ševčíkovu agitku, aby se mu zalíbili.

Za jeho "panování" jsem také slyšel dost příběhů o tom, že finance fakulty jsou systematicky rozkrádány a uplácí jimi ty, kteří s ním názorově souzní. Čtyři roky sice děkanem nebyl, ale tak nějak se vědělo, že Chytil, ač lidsky je super, byl jeho pouhá loutka a fakultu stejně vedl Ševčík. Do volby děkana NF se hlásil ještě jeden uchazeč (na jméno si nevzpomenu, ale následně byl odejit, protože si dovolil vystoupit proti Ševčíkovi), který měl velmi zajímavé vize, ale jelikož má Ševčík v AS svoje lidi, tak neměl šanci být zvolen.

Plus jeho veřejné vystupování a různé průšvihy, to prostě není v souladu s funkcí děkana VŠ.

Já, jakožto absolvent této fakulty, se sice nestydím za to, kde jsem vystudoval, ale byl bych rád, kdyby Ševčík a celá jeho špína zmizela z vedení fakulty. To, co se tam děje už roky, je prostě nepřijatelné (vč. postupné degradace studia).

26 4
možnosti
RP

a podal jste TO nebo to jsou jen bláboly? Pokud nepodal jste stejný jako on

0 7
možnosti
Foto

J78a32n 95S83v80a98t96e28k

15. 3. 2023 16:14

Demonstrace proti bídě - Prosím, to se dá pochopit, protože mnozí z našich spoluobčanů skutečně "dřou bídu s nouzí".

Dokonce se dá pochopit i účast některých lidí, kteří již dříve se účastnili demonstrací skutečně proruských a protiukrajinských (právo demonstrovat pochopitelně mají).

Nicméně pokud se někde v blízkosti místa, kde dav (pravda nikoli rozvášněný) požaduje slovy "sundejte ten hadr" odstranění SYMBOLU, zdůrazňuji SYMBOLU naší podpory státu nezákonně napadenému ruSSkou svoločí, vyskytne někdo (děkan Ševčík), kdo se na minimálně jedné předchozí demonstraci veřejně do mikrofonu vyslovil pro ukončení naší (vojenské) podpory Ukrajině (existují o tom záznamy, nechtějte však po mně, kde, každopádně jsem je viděl a předpokládám, že nejsem sám), nelze se divit, když média zdůrazní právě tuto okolnost jako pravou příčinu přítomnosti pana Ševčíka na demonstraci.

Zároveň ostře nesouhlasím s tím, jak se chovala policie, která (bezdůvodně?) napadala jednotlivé účastníky demonstrace (jedním z nich byl pan Kočí, dle záznamu na mobilu). Bohužel vzhledem k tomu, že tam byl hluk, nebylo zřejmé, zda ze strany demonstrujících nezaznělo něco, co zavdalo příčinu k zásahu (předpokládejme, že ne).

Čili správný postup by byl - postavit dočasně mimo službu velitele zásahu, vše řádně vyšetřit, zveřejnit policejní záznamy, ze který by mohlo být zřejmé, zda ti "napadení" demonstranti byli skutečně jen "mírumilovnými občany", kteří nevolali něco proti demokratickému řádu naši republiky (či něco dalšího).

Pokračování níže:

1 1
možnosti
Foto

J29a56n 70S67v36a30t47e89k

15. 3. 2023 16:20

Pokračování:

Dále by se měla policie omluvit těm, které napadla opravdu bezdůvodně, a vždy před každým protestem stanovit oficiálně hranice, které nikdo (ani demonstranti ani policie) nesmí překročit (v daném případě zajistit, že policie nebude bezdůvodně napadat občany, a stanovit, že neexistuje v případě konání nějaké takoví demonstrace vpustit někoho z demonstrujících do předem určených objektů, které policie chrání - demonstranti by s tím museli být předem srozuměni s tím, že v případě porušení tohoto rozhodnutí ( nevpustit je do chráněného objektu) riskují zásah policie všemi dostupnými prostředky.

A bylo by jasné, co je ještě v pořádku (ze strany demonstrantů i policie) a co je je již za hranou (z obou stran).

V každém případě má jistojistě pan Ševčík právo na své názory, nicméně pokud těmito názory de facto schvaluje ruSSkou agresi proti Ukrajině, měl by se minimálně zamyslet nad tím, zda je tím správným člověkem ve vedení jedné z fakult VŠE.

Kdo ví, co se dělo kolem Mnichova 1938, nemůže nikdy souhlasit s jakýmkoli jednáním, jehož důsledkem by byla ztráta byť jen jednoho metru čtverečního ukrajinského území (jednání "o nás bez nás"), kdo zažil rok 1968, nemůže nikdy stát (ani nevědomky) na straně ruSSkého agresora! NIKDY!!!

1 0
možnosti
MK

Zase se to opakuje jako za komoušů. Kdo nejde s námi jde proti nám. Připomíná mi to mé mládí, kdy máti pro její názory vyhodili z postu zástupkyně na gymplu a musela jít dělat uklízečku. No 5tikolko dobře to vedeš...........

7 19
možnosti
FF

Co se pletete vládu. Tohle je o vztahu VŠE a pana Ševčíka.

14 1
možnosti
PK

Zcela amorální člověk a notorický lhář. Zkuste si najít informace o jeho překračování rychlosti na dálnici nebo jízdě v protisměru s nezákonně použitým majáčkem. Takový opravdu nemá ve funkci děkana vysoké školy co dělat.

17 0
možnosti
ZZ

Za překračování rychlosti na dálnici nebo jízdě v protisměru náleží pachateli přestupku tvrdý postih !

Účast na povolené manifestaci je soukromá věc, která nepřekračuje žádnou normu a zákon a proto nesmí být předmětem kázeňského, či jákéhokoliv jiného potrestání.

:-P

4 12
možnosti
JT

J76i21r73i 36T91i20c84h98y

15. 3. 2023 15:32

Prispevek zacal dobre, ten konec se skolnym uz byl horsi.

0 0
možnosti
Foto

P10e61t78r 40H91a95n45n93i35g

15. 3. 2023 17:39

Mělo tam být dopsáno, ale už jsem pospíchal, toto: A studenti budou mít jiné starosti se zajištěním svých studií, než aby odvolávali své profesory, docenty, asistenty. @font-face {font-family:"MS 明朝"; panose-1:0 0 0 0 0 0 0 0 0 0; mso-font-charset:128; mso-generic-font-family:roman; mso-font-format:other; mso-font-pitch:fixed; mso-font-signature:1 134676480 16 0 131072 0;}@font-face {font-family:"MS 明朝"; panose-1:0 0 0 0 0 0 0 0 0 0; mso-font-charset:128; mso-generic-font-family:roman; mso-font-format:other; mso-font-pitch:fixed; mso-font-signature:1 134676480 16 0 131072 0;}p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-unhide:no; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"MS 明朝"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:CS;}.MsoChpDefault {mso-style-type:export-only; mso-default-props:yes; font-size:10.0pt; mso-ansi-font-size:10.0pt; mso-bidi-font-size:10.0pt; mso-fareast-font-family:"MS 明朝"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-ansi-language:CS; mso-fareast-language:JA;}div.WordSection1 {page:WordSection1;}

0 1
možnosti
DH

Na nazor ma narok kazdy: Sevcik, studenti i Hanig. Ale myslim, ze kdyz je nekdo zamestnan ve statni instituci a bere 70-100 korun od statu (nas danovych poplatniku) mel by si odpustit verejne protestovat proti statu. At si to mysli, diskutuje se studenty, ale verejny protest a podpora Ruska, ktera nam verejne hrozi valkou? At vypadne ze statni sfery a protestuje si kazdy den. Ale nechci platit z dani cloveka, ktery podporuje nacka, ktery zabiji deti a znasilnuje zeny v cizi zemi. Na to prachy davat nechci!

Takze mistre Sevciku, odsaj se od statniho ceciku a bez si manifestovat. Tvuj novy zamestnavatel te jiste nadsene podpori!

Nebo se bojis, ze ne?

9 5
možnosti
VB

Ševčík nemá z hlediska morálky ve funkci co dělat. Co s okamuristicko-komoušsko-trikoloristickým papalášem, co jezdí s falešným modrým majákem.

13 7
možnosti
JT

J26i37r18i 20T24i17c16h32y

15. 3. 2023 15:33

Jestli pak jste se rozcloval nad tim komunistickym prekabatnikem?

3 6
možnosti
LB

Zajímavé, že když je tedy něčí politická aktivita proti akademickým zvyklostem, ba přímo zákonům, neřešilo se to u pana Mikuláše Beka, jehož politické angažmá i během jeho působení na pozici nikoli děkana, prorektora a pak i rektora na Masarykově univerzitě, mnohonásobně předčilo všechna dosavadní angažmá pana Ševčíka. Jinak řečeno, zase je tu ta touha po spravedlnosti klasického typu: Tendenční, bezzásadová, aktivistická.

Jestliže se pan Ševčík dopustil něčeho nezákonného, ať to vyšetří policie. Osobně mě ten pán nijak nezajímá a jeho angažmá na demonstracích - pravda, někdy pořádaných dost pochybnými osobami - je jeho věc.

11 9
možnosti

Tady nejde o nezákonnost, ale o morálku, kterou bychom měli od děkana fakulty očekávat.:-/

5 4
možnosti
Foto

R51a10d29e41k 32H82a51m85p68l

15. 3. 2023 14:05

Tenhle článek je celkem úlet. Od Vás jsem již zvyklý na ledacos, ale tady jdete ještě dál.

8 8
možnosti
JO

Pane Hannigu, protesty proti panu Ševčíkovi nejsou proto, že se objevil na poslední demonstraci, ale proto, že tohle byla už jen ta pověstná kapka, která přetekla. Pan Ševčík se dlouhodobě staví dobrovolně do pozice typů páně Zemana, Klause apod. , kteří se odklonili od toho, za co jsme v 89tém bojovali. A to, že se to většinové společnosti nelíbí, tak za to nemůže většinová společnost.

14 7
možnosti
JK

J53a55n 84K35a72r60a88s10e55k

15. 3. 2023 14:30

to je nejaky zvlastni druh Vaseho humoru a nebo je to skutecne mysleno vazne?

Jestlize to nebyla legrace, tak mi dovolte, abych Vam prozradil, ze jste prave podporil tezi autora o 50. letech. Pan Sevcich skutecne zastava jiz delsi dobu 'nespravne' nazory.

Bohuzel uz neexituje ten prazsky zavod Praga, jinak bych tam dosel a zorganizoval opet po letech nejaky dopis 99 pragovaku, za prisne potrestani doc. Sevcika a jeho odstraneni z dulezitych verejnych funkci.

Smrt 'nesperavnym' nazorum!

At zije a vzkveta ten jediny 'spravny' nazor!

11 9
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 47,17
  • Průměrná čtenost 8328x
předseda politické strany

ROZUMNÍ - za spravedlnost a životní jistoty 

Absolvent 1. střední umělecko - průmyslové školy v Turnově obor umělecký kovář, 2. Konzervatoř v Praze obory varhany dirigování a skladba, 3. Hudební akademie múzických umění obor skladba.

kandidát na prezidenta ČR 2018

Mgr. Petr Hannig nová fb stránka (page)

Twitter - @petr_hannig

Petr Hannig FAN KLUB

www.rozumni.net

http://www.petrhannig-rozumni.cz/

http://www.facebook.com/budmehrdi/

http://www.facebook.com/Rozumni2017/

Mé motto: Je třeba naslouchat, nejenom mluvit,

ale nikdy se nevzdat

 

Seznam rubrik