Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Ten název článku je pravdivý a netýká se jen nátlaku studentů, kteří dnes demonstrují. Název článku se týká i demonstrací "Česko na prvním místě" a demonstrací "Proti bídě", které vyvíjí nátlak na demisi vlády.

Je legrační pozorovat, jak ti samí nevidí do očí bijící podobnost (demonstrace za odvolání děkana, demonstrace za odvolání vlády).

2 1
možnosti
Foto

P63e50t70r 43H69a69n56n47i61g

15. 3. 2023 17:46

Budete se divit, ale souhlasím s Vámi, pane Svobodo. Jsem zásadní odpůrce jakýchkoliv demonstrací a schytávám za tento můj postoj kritiku těch, kteří stojí na stejné straně barikády, jako já.

0 1
možnosti
HP

H49o31r66s52k96ý 13P55e78t44r

15. 3. 2023 13:11

Co to je to padesáttých?

2 0
možnosti
JN

Tak ty fotky některých zhruba sedmdesátiletých demonstrujících studentů z dnešního studentského protestu proti doc. Ševčíkovi mě i docela pobavily: :-)

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/miroslav-sevcik-dekan-vse-odstoupeni-demonstrace-studenti.A230315_092150_domaci_bur/foto/nahledy

7 2
možnosti
JZ

Tak ono se jednalo o studenty a absolventy VŠE. :-)

4 5
možnosti
JL

Zajímavé, čím větší mírotvorce, tím více agresivní. A propos docent Ševčík. Od děkana university bych očekával, že provede kritickou analýzu kroků vlády. Místo toho jsme od něj slyšeli, že premiér je hňup a lokaj Bruselu, což se tak spíše hodí do hospody. Jinak rezignaci děkana Ševčíka si nepřejí pouze studenti,

ale rovněž rektor i ministr školství. Když už vzpomínáte padesátá léta, chtěl bych vás upozornit, že pan Ševčík byl komunistou. Po sametu liberálem. A nyní vystupuje v roli vlastence. Něco tady nehraje.

32 3
možnosti
VF

Pro úplnost - pan prezident Pavel byl také komunista.

7 0
možnosti
Foto

J94a57n 28Š55i45k

15. 3. 2023 12:46

Zvláště, když šel pan Ševčík jen nešťastnou úplnou náhodou okolo, pokoušel se zachránit neznámého ubohého zraněného, domáhal se přátelského rozhovoru s velitelem zásahu a v tom se zničehonic ocitl v hloučku jakýchsi zlých lidí s kterými náhle neměl nic společného, protože proti ukrajinské vlajce on žádný odpor nechová. Je to opravdu statečný muž. No, ať je to jak chce. Kdyby měl pan Ševčík u studentů dostatečnou autoritu a respekt, tak by ho přes jeho aktivity, neměli snahu odvolat a nechtěli by se kvůli tomu ani scházet. Je evidentní je u studentů, ani vedení školy nemá. Není divu, ty plky plků o tom, jak nemohl odmítnout pomoc zraněnému to jenom dokazují. Hezký den

25 4
možnosti
Foto

P95e71t35r 13H63a52n93n76i91g

15. 3. 2023 17:53

Máte pravdu. Měl říct, ano byl jsem na demonstraci, ale Rajchl mi nedovolil vystoupit na pódiu, protože jsem člen Trikolory, ze které on vystoupil, když jej nezvolili předsedou strany a teď se Trikoloře mstí.

0 0
možnosti
Foto

Jsem na studenty hrdý. Osoba jako Ševčík dělá jenom ostudu VŠ. V době dopravní nehody na dálnici, kdy byl zastaven provoz na dálnici, dal si na střechu maják a už si to svištěl Pak se vymlouval, že vezl nemocného, ale jakého nikdy neřekl. V době covidu veřejně snižoval závažnost nemoci. V době, kdy Rusko napadlo Ukrajinu se veřejně postavil na stranu Ruska. Pak jsem viděl záběry jeho chování a vystupování před muzeem. Já jako student by se za také jednání a chování profesora a děkana styděl. Vysoké školy mají být apolitické anebo ne.

22 2
možnosti
JK

Napsal jste, že vám nedávno ztuhla krev v žilách, což bude asi pravda. V důsledku toho se vám totiž nedokrvoval mozek a výsledkem je tento článek. Možná vám ale tuhne krev v žilách častěji, než jste si vědom. Jinak jsem chtěl reagovat ještě na formulaci, že by vám za studentských let "ani na rozum nemohlo přijít, že bychom žádali odvolání našich profesorů". Udělal to ale za mě pan Boháček, s jehož vyjádřením se ztotožňuji.

16 7
možnosti
ŠM

běhal mi z toho mráz po zádech..no,nebyla jsem v tu chvíli lepší,studentíkovi bych s chutí jednu plácla,přes tu jeho nevymáchanou hu.. ať je pan Ševčík kontroverzní perzonou, ale pořád dokázal víc,jak oni...

13 18
možnosti
Foto

R^ Dokázal toho opravdu moc a moc:-) A nestydí se. Podobně jako Klaus.

A ke studentům: Údajně jsou i jiní - ratolesti členů hnutí ANO. Ti, vědomi si, že ještě nedokázali tolik, co jejich vyšinutý kantor, se mu údajně podvolí a vyděšení napíší, že rodiče volí Pavla. Asi proto, aby se kantor nerozlítil a nevydal se do parlamentu ukončit mandáty poslanců ANO. To jsou kabrňáciR^

6 3
možnosti
MV

Pokud byste se zajímal více a nevycházel pouze z vlastních pocitů a reportáží z demo, tak byste věděl. To vše, co jste popsal,jsou vaše dojmy. Dlouhodobé problémy s panem Ševčíkem budou spíš současné situace kolem něj. svojí saskarnou na demo vše dovršil.

10 6
možnosti
Foto

"V minulé době (za normalizace) nám, studentům, ani na rozum nemohlo přijít, že bychom žádali odvolání našich profesorů.

Zdroj: https://hannig.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=799402";

Správně, kdybyste zkusil něco podobného, hrozilo by Vám vězení nebo aspoň gumoléčba. Už proto je zřejmé, že se žádná totalitní léta nevrací :)

21 2
možnosti
MP

Tak přece jsme snad v 21. století a poněkud jsme pokročili :-). Myslím, že autorovi jde o určité, řekněme metody, upomínající na metody totalitní. Tehdy jsme přeci také neměli 60 (nebo kolik) pohlaví, nebinární jedince, internet a další a další věci. Takže následky samozřejmě nemohou být stejné :-).

6 4
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 47,18
  • Průměrná čtenost 8328x
předseda politické strany

ROZUMNÍ - za spravedlnost a životní jistoty 

Absolvent 1. střední umělecko - průmyslové školy v Turnově obor umělecký kovář, 2. Konzervatoř v Praze obory varhany dirigování a skladba, 3. Hudební akademie múzických umění obor skladba.

kandidát na prezidenta ČR 2018

Mgr. Petr Hannig nová fb stránka (page)

Twitter - @petr_hannig

Petr Hannig FAN KLUB

www.rozumni.net

http://www.petrhannig-rozumni.cz/

http://www.facebook.com/budmehrdi/

http://www.facebook.com/Rozumni2017/

Mé motto: Je třeba naslouchat, nejenom mluvit,

ale nikdy se nevzdat

 

Seznam rubrik