Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"Držet hubu", to tady už jednou bylo a já jako mnozí jiní naivkové jsme si mysleli, že se to nemůže vrátit. Opět se doma bude mluvit jinak než na veřejnosti a před dětmi si opět budeme dávat pozor na to co se řekne, aby to ve své prostotě někde na nás nepráskli. Jak za mého mládí, opět se vše vrací, ale pro mne již bez toho mládí.

3 0
možnosti
Foto

Preference jdou těm gaunerům dolů, takže naděje tu je.

http://www.sanep.cz/pruzkumy/volebni-preference-brezen-2023/

2 0
možnosti
Foto

Zatím ještě mít vlastní názor smíme – vojáci, civilové i vysloužilci. Není však radno projevovat ho na veřejnosti.

Což jsem si před nějakými patnácti roky ještě neuvědomoval, proto jsem »za bátoriády« dopadl, jak jsem dopadl. Výhoda toho ovšem je, že jako nechtěný avantgardista jednak mám veřejnou MIMOSOUDNÍ popravu už za sebou, jednak si už dávám na veřejnosti sakra majzla. A jedno zajímavé historické srovnání na závěr:

Když jsem byl v letech 1983 až 85 trestně stíhán podle § 198 písm. b tehdejšího trestního zákona za »veřejné a POHORŠLIVÉ zhanobení skupiny obyvatelů republiky proto, že jsou stoupenci socialistického společenského a státního zřízení,« hrozil mi maximálně trest odnětí svobody na JEDEN rok.

A jak lépe demonstrovat, že přituhuje, než na tom, že kdo podle § 355 odst. 1 písm b dnes platného trestního zákona »zhanobí veřejně... skupinu osob pro jejich ... politické přesvědčení ... bude potrestán odnětím svobody až na DVĚ léta.« A za povšimnutí jistě stojí i to, že k naplnění skutkové podstaty už ani nemusíte někoho POHORŠIT.

Mají strach. Mají z nás strašný strach. A nevím, zda je to dobře, když dějiny nás varují, že přechod od jednoho režimu k druhému bývá někdy krvavý. Strašně krvavý. Uvidíme... Třeba už brzy.

2 0
možnosti

P65e11t35r 50S23k81á14c85e16l

11. 4. 2023 19:36

Bez krveprolití by se přeměny mohly obejít, stačí povzbuzovat svoje okolí, aby chodili k volbám a dali hlas jen a jen NEparlamentním stranám. JInak se stále budeme koukat na stejné tváře nechopných chlapců, kteří nás přivedli za 32 roků tam, kde jsme.

0 0
možnosti

Tady alespoň vidíte, že za této vlády je u nás cenzura jako za doby hluboké totality, jiný názor, než vládní, se nepřipouští. A to je tolik let po sametové revoluci šílené.

2 0
možnosti

Orwell byl optimista ...

0 0
možnosti

Domnívám se, že T. Čermák si vysoký trest zasloužil také za "nebezpečné pronásledování" a "podněcování k násilí". Tohle už není jen o svobodě slova.

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/terorismus-cermak-trest_2303271141_zuj

0 1
možnosti

Naopak Vasil Bilak, který osobně podepsal dopis zvoucí Rudou armádu na přepadení Československa v roce 1968, se v klidu dožil 96 let ve velké pohodlné bratislavské vile.

0 0
možnosti

Jen drobna poznamka k argumentu, ktery pouziva rada autoru ci diskutujicich, obecne 'to by se v USA nestalo'. Dotycni tim demonstruji pouze totalni neznalost americkeho soudnictvi ci ustavniho prava, be ohledu na to, jestli ve Statech maji sve uspesne potomky nebo ne. Nechci ztracet prilis casu a tak uvedu stejne moudrou analogii - 'to by se v Evrope nestalo'. Kdo chce, pochopi, kdo ne, bude prudit. Starym pardalum zdar!

0 0
možnosti

"Vše podstatné se vejde do dvou a/nebo tří vět, ostatní jsou vysvětlivky k nejasným formulacím." Takže stručně uveďte v čem se oni mýlí, od toho je zde diskuze. Nikoliv k napadání za jiný názor, apod.

0 0
možnosti
Foto

Zacina se trestat mimo zakony. Podnecovani k nenavisti se nedopustil ani Drulak ani Sevcik ani ucitelka ZS ani Svoboda. To uz spise se ho dopousti nekteri clenove vlady a kazdopadne novinari, Novotneho nevyjimaje nebo napr.zde pan Ziegler.

Ano, semele nas to vsechny. Jak se jednou hranice posunou, tezko se budou vracet zpet a nova vlada po volbach muze jeste pritvrdit, uz jsme zvykli...A zcela jiste by po dalsim zvoleni pritrvdila uz dnes sebevedoma petikolka.

Vam R^

16 3
možnosti
Foto

Právě proto, co jste napsala ve druhém odstavci, se snaží spousta států i lidí pomoci Ukrajině: Aby její hranice nezůstaly posunuté Ruskem, ale vrátily se zpátky tam, kde byly před desetiletím. ;-) A máte pravdu i v tom, že to zpětné vracení je těžké.

1 2
možnosti
Foto

P30e91t59r 63H82a84n27n67i82g

31. 3. 2023 12:47

Děkuji velice moc za ten právní výklad. Svým způsobem dává za pravdu jak mně, tak Vám. Já jsem veliký zastánce aplikování Ústavy do práva, včetně té naší. Mnohé zákony vzniklé po přijetí naší Ústavy však s ní vyloženě kolidují.

0 0
možnosti

Svobodu projevu převedl v plné míře šéf PRO Jindřich Rajchl, když podal trestní oznámení na ministryni obrany Janu Černochovou jenom proto, že nelitovala smrti jakési rusačky.

2 4
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 47,30
  • Průměrná čtenost 8328x
předseda politické strany

ROZUMNÍ - za spravedlnost a životní jistoty 

Absolvent 1. střední umělecko - průmyslové školy v Turnově obor umělecký kovář, 2. Konzervatoř v Praze obory varhany dirigování a skladba, 3. Hudební akademie múzických umění obor skladba.

kandidát na prezidenta ČR 2018

Mgr. Petr Hannig nová fb stránka (page)

Twitter - @petr_hannig

Petr Hannig FAN KLUB

www.rozumni.net

http://www.petrhannig-rozumni.cz/

http://www.facebook.com/budmehrdi/

http://www.facebook.com/Rozumni2017/

Mé motto: Je třeba naslouchat, nejenom mluvit,

ale nikdy se nevzdat

 

Seznam rubrik