Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TP

Pane Hannigu promiňte, ale jste hloupý. Nejsme v NATO. Jsme NATO. Nikdo za nás nic neudělá. Pomůže nám, ale právem očekává, že pomůžeme i my jemu, když to bude potřebovat. Doháníme to, co předchozí vlády zanedbaly a na čem šetřily.

16 4
možnosti
RK

By mě zajímalo, o jakou by se autor zajímal funkci v područí Moskvy? Dosazený ministr kultury a propagandy? Volbami to na 27 pokusů nevyšlo, tak tohle by mohla být cesta.

17 9
možnosti
PS

Proč bychom měli být pořád v nějakém područí? Dost bolo. Dost bylo tzv. "spojenců", kteří nás v min. století třikrát (roky 1938, 1968 a 1990) hodili přes palubu. Když nic, tak na panu Zemanovi bychom si měli vážit, že se snažil být se všemi mocnostmi světa zadobře. A to je špatně?

6 16
možnosti
MB

Šetřit je třeba, souhlas. Jak to dělala předcházející vláda? Manželé se nechali vyfotit v Bílém domě. Na ČR se vykašlali. Závazek 2% HDP nebyl nikdy splněn. A tak jsme Rusku čelili slevami na vlak. Snahou o jejich podíl na výstavbě atom elektrárny, nepoložením žádného potrubí. Žvaněním o tom, že tak je to lépe. Zdařilo se, Jeden řešil modernizaci armády pastelkovným - Druhý se vezl jako Černý pasažér. Super, skanzen pokračoval - Mužik v Kremlu byl spokojen. Současné recepty- Pokračovat v tom? "Jsme Češi a nikdy se nevdáme"! IHNED vyškrtnout to z učebnic, jako pobuřující. "Jsme chcimírové, šetříme". Nová doba - nová hesla

13 3
možnosti
PS

Ano, dějiny se v učebnicích přepisují jak se to zrovna hodí chlapcům, neschopnám chlapcům u vesla. I proto by nejraději zavedli digitální učebnice, protože výměna těch papírových je zdlouhavá a nákladná. I když - můj přítel pamatuje dobu, kdy v dějepisech přelepovali fotky státníků. Místo Stalina Chruščova. A tak je to se vším.

8 3
možnosti
ZZ

Je fakt, že naše republika naši skvělou armádu v praxi nikdy na obranu tohoto státu nepotřebovala, zejména pomineme li zásah nově vzniklé armády a zbytku legionářů na Slovensku, proti Maďarům v r. 1918-19.

Vojáci bojovali se zbytky vojenského vybavení po Rakousku - Uhersku a všechny další vojenské výdaje ČSR, ČSSR, ČSFR i ČR byly prakticky jen zbytečně vyhozené peníze.

4 11
možnosti
PS

Mínusující by měli reagovat a uvést argumenty proč s Vámi nesouhlasí. V roce 1968 se též brojilo proti naší armádě s tím, že od dob Jana Žižky naše armáda jako celek nikdy nebojovala.

2 7
možnosti
Foto

J77a50n 63Š62i73k

24. 5. 2023 7:26

A proč dnes žijeme v poměrně klidném regionu? Těžká otázka to není, možná pro toho, kdo se zajímá o historii více než o hudbu. Vaše poznámka k NATO je fascinující. Fakt si myslíte, že nás nějaká aliance bude chránit pro zábavu a spokojí se s tím, že až bude potřebovat některý její stát pomoci, tak k němu přijede kavalérie armády České republiky na koních s luky a šípy v ruce? Co se týká jejího aktuálního vyzbrojování, tak jde o typickou ukázku českého matláctví. Masivně zbrojíme v krizové době, kdy kousek od nás zuří konflikt z kterého nikdo neví, co bude, místo abychom se s rozvahou a průběžně připravovali v klidných mírových dobách. Jako se státním rozpočtem. Češi rozhazují plnými hrstmi v době, kdy se dají rozumně splácet dluhy a v krizové době musí šetřit (to teprve přijde, protože tohle je jenom taková legrační hra, skutečně zlá doba přijde). Zanedbala se minulost, armáda je v řadě oblasti zdevastovaná a teď se to snaží vláda narychlo dohnat. Bohužel nedožene a bohužel bude plno chyb, které nás vytrestají v budoucnu. Ale na vině jsou všechny vlády od devadesátek a jejich voliči, kteří o kvalitní armádě nechtěli ani slyšet a armádu šidili kde mohli. Hezký den

23 6
možnosti
Foto

P77e78t27r 37H97a61n94n96i56g

24. 5. 2023 14:39

Škoda, že nejste tak moudrý jako Váš jmenovec z roku 1968. Nejnebezpečnějším nepřítelem je koaliční partner. Tak jako jsme dnes v NATO, tak jsme tehdy byli ve Varšavské smlouvě, která nás měla chránit. A jak to dopadlo, byste snad měl vědět.

5 5
možnosti
Foto

Tak proruští kolaboranti by armádu nejraději zrušili, aby to měl Putler bez práce.

11 5
možnosti
Foto

Proč myslíte, že po Česku Putin touží? Aby za nás hradil stále rostoucí dluhy?

3 5
možnosti
Foto

Takhle přesně píší chcimírové. A taky v Moskvě.

11 6
možnosti
Foto

Pokud by k tomu takhle přistupovaly všechny státy, slupli by nás Rusové jako malinu. Promiňte, pane Hanningu, ale tohle je úplný nesmysl.

16 4
možnosti
ZZ

Rusům jsme naprosto ukradení.

2 10
možnosti
Foto

Dobrý den pane Hannigu. Ono je to právě o tom, že MY jsme NATO. Nebude nás případně bránit náhodny kolemjdoucí... To MY se budeme bránit a proto je třeca ty peníze dát. Je ostuda při tom všem kde se u nás rozhazovalo, že si své závazky neplníme...

14 5
možnosti
Foto

Kdyby všechny země NATO ročně vynakládaly na zbrojení 1% HDP, tak by to na Rusko, které dává na zbrojení 70 mld USD, stejně bohatě stačilo.

3 8
možnosti
Foto

Závazek NATO 2% HDP nerespektujeme už dlouho. A je načase splnit si své povinnosti. Polsko dává asi 4% a říká: radši se zadlužit, než být okupován. A má pravdu.

Lidé jako Vy nejsou schopni ctít své závazky a sliby. Pro mě byste nemohl být přítelem ani náhodou. Takových lidí si nevážím.

15 7
možnosti
Foto

Státy NATO mají 7x víc obyvatel než Rusko. Porovnání výkonnosti ekonomik ni nemluvě. Na zbrojení vynakládají víc než 20 x jak Rusko.

4 7
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 47,18
  • Průměrná čtenost 8328x
předseda politické strany

ROZUMNÍ - za spravedlnost a životní jistoty 

Absolvent 1. střední umělecko - průmyslové školy v Turnově obor umělecký kovář, 2. Konzervatoř v Praze obory varhany dirigování a skladba, 3. Hudební akademie múzických umění obor skladba.

kandidát na prezidenta ČR 2018

Mgr. Petr Hannig nová fb stránka (page)

Twitter - @petr_hannig

Petr Hannig FAN KLUB

www.rozumni.net

http://www.petrhannig-rozumni.cz/

http://www.facebook.com/budmehrdi/

http://www.facebook.com/Rozumni2017/

Mé motto: Je třeba naslouchat, nejenom mluvit,

ale nikdy se nevzdat

 

Seznam rubrik