Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Opravdu v úctě, vždyť je to celé popletené! Právě příklad Mnichova nám říká - Vždy bude nějaké pomatený agresor. Je třeba se mu bránit a neustupovat. Mít vlastní armádu a dobré spojence. Nejlépe to realizovat Svazkem. Tím je právě NATO. ..

USA, které stály při ukončení 2 světových válek. Dokonce stojíce u kolébky vzniku ČR - Trianonské dohody. Souhlas - "Ty pán - Já pán"!. To je princip, na kterém NATO funguje. Členové se vyjadřují a rozpočty jsou kontrolovatelné. Jeden z důvodů, proč Rusko zde cíleně nevstoupilo a nevstoupí ...

Důvod je jednoduchý. Již by nemohlo libovolně přepadat. Generálové a oligarchové z čeho krást! Sami Rusové by přišli poznání - Mužik v carském paláci? Postrádá jakýkoliv smysl. Pouze - "Chce být pánem" ! Strašné pomyšlení. ,Z Ruska by tak mohla stát zcela normální a prosperující země ...

7 3
možnosti
PS

USA, které stály při ukončení 2 světových válek.

---------------

Zapoměl jste diskrétně, že USA stály i u přípravy a začátku obou válek. Navíc se již 160 roků na území USA neváčilo, tam se tančilo. Každý historik Vám potvrdí, že Němce od roku 1930 podporovaly německé firmy, ale jen z deseti procent, protože byly po I. sv. válce ve srabu. A kdo jemu dodal devadesát procent financí a nasměroval jej na Východ? Zdravého rozumu a úsudku je nám třeba.

4 7
možnosti
MV

Takže vám vlastně nově uzavřená smlouva mezi ČR a USA vadí.

11 1
možnosti
Foto

Stejně jako vadila smlouva s Rusakama, vadí i tato. Jsme. v NATO a to stačí.

9 8
možnosti
JZ

Je to takové ubrečené ve stylu, že všichni Čechům ubližovali, a oni přitom byli a jsou takoví pašáci. Skutečnost ovšem bývá složitější. Například vznik Československa, pro Čechy v pořádku, pro Maďary nikoliv, podle nich jim Češi ukradli jejich tradiční historické území, pro mnohé Slováky, Češi nám v Pittsburgu slíbili autonomii a to nedodrželi. Každý holt vidí fakta jinak a má svou pravdu. A mimochodem, Slováci nedostali v roce 1918 v referendu možnost svobodně se vyjádřit o svém osudu.

6 4
možnosti
Foto

Svým způsobem máte pravdu. A to ještě nevíte toto. Prezident Wilson velice váhal s rozbitím Rakouska - Uherska, což vlastně vznik Československa znamenal. Jeho velmi blízký kamarád a spolužák z univerzity v Pittsburgu, Rusín Grigorij Žatkovič jej přesvědčil aby souhlasil s vytvořením Československa s tím, že Podkarpatská Rus bude ČSR přičleněna jako autonomní část. Ovšem autonomie byla odložena. Edvard Beneš s tím nesouhlasil. V mém posledním článku vyjadřuji kritiku nad mnohými skutky 2. prezidenta ČSR.

1 0
možnosti
Foto

Zajímavé. To je četa připravená 24 hodin na dehonestaci autorů myslících jinak, než je třeba? Okamžitě po zveřejnění a v jednom případě i zřejmě po nepřečtení.

8 11
možnosti
Foto

Nedivte se, oni už mají jenom vás, někdy pana Nožičku a navíc satiru u jiných blogů ani nepochopí. Ti rozumnější autoři diskuzi před nájezdy trollů uzavřeli

12 9
možnosti
Foto

Jestliže takhle smýšlí předseda rozumných, tak se dám raději k těm nerozumným.

10 8
možnosti
PS

Mínus jsem nedal já, aby bylo jasno. Ale - pokuste se vážnými argumenty vyvrátit fakta, která autor uvádí. Za mne bych ještě přidal fakt o našich tzv. "spojencích", kdy v roce 1990 a i později slibovali hory doly a jak nám pomohou je ekonomicky dohnat. Skutky se dostavily, ale opačné. Tleskali zrušení našich zbrojovek a postupnému vyklízení trhů rušením našich světově proslulých značek - Poldi, Tatra, ČKD, Adast, Metra, Zetor. Posledně uvedená firma ještě v roce 1990 vyvážela do 80. zemí světa traktory, víte? Takže žádné kecy o tom, že naše firmy nezvládly trend jejich konkurence.

10 10
možnosti
RK

Odjeďte do RuSSka a vyřiďte jim to. Já pán, ty pán, Ukrajina taky pán. Na tom je založeno mezinárodní právo.

10 10
možnosti
Foto

Co s tím má Rusko společného? Samozřejmě, že Rusko pán, Ukrajina pán, ČR pán, USA pán. Stačí mít nezatemnělý mozek lidské bytosti a rozumět mluvenému slovu. Ani slovo o Rusku, ba naopak negativně hodnocen v tom článku SSSR. Tak si laskavě článek přečtěte a nereagujte pouze na jméno autora.

11 2
možnosti
Foto

To mi silně zavání nostalgií a spíš nerozumem, což by předseda Rozumných neměl činit ...

13 9
možnosti
Foto

Myslíte, že mám nostalgii po Varšavské smlouvě? Ne, absolutně vůbec ne. Ba právě bych nechtěl vůbec takový druh smluv.

6 0
možnosti
AM

A17d72a36m 60M82a68l17ý

1. 6. 2023 12:39

Já pán, ty pán! Nevěřme přátelům, protože ti vždy zradí?

To má být rozumný názor předsedy Rozumných?

Nemáme středověk!

Dnešní svět je o spolupráci. Nemusíme tomu hned říkat přátelství.

V každém případě dnes není pro ČR lepší alternativa než být součástí společenství států jako je EU nebo NATO.

To že si to Rozumní nemyslí je jejich problém. Ale třeba s tím ve volbách upějí.

13 3
možnosti
Foto

A Vy máte nějakého pána? Já tedy ne.

4 1
možnosti
Foto

Co to je kapitalismus s lidskou tváří? V tržním systému. Vrátíme socialismus? Asi ano, že? Hlavně když se budeme líbit. O to přeci jde. Ale jste zjevně romantik. Láska zvrhající se v žárlivost. Skvělý politický narativ

7 5
možnosti
Foto

Kapitalismus s lidskou tváří znamená to, že každý subjekt by měl mít šanci, ne jenom globální "majors"

10 4
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 47,18
  • Průměrná čtenost 8328x
předseda politické strany

ROZUMNÍ - za spravedlnost a životní jistoty 

Absolvent 1. střední umělecko - průmyslové školy v Turnově obor umělecký kovář, 2. Konzervatoř v Praze obory varhany dirigování a skladba, 3. Hudební akademie múzických umění obor skladba.

kandidát na prezidenta ČR 2018

Mgr. Petr Hannig nová fb stránka (page)

Twitter - @petr_hannig

Petr Hannig FAN KLUB

www.rozumni.net

http://www.petrhannig-rozumni.cz/

http://www.facebook.com/budmehrdi/

http://www.facebook.com/Rozumni2017/

Mé motto: Je třeba naslouchat, nejenom mluvit,

ale nikdy se nevzdat

 

Seznam rubrik