Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DR

Všechno je dneska o penězích. Šlágr, nebo spíše oba Šlágry byly z DVB-T i DVB-T2 odpojeny zcela právem, poněvadž Peterka neplatil ČRa za šíření svých programů, jak se zavázal ve smlouvě. Ono taky upřímně, šířit u tak nízkonákladové televize celoplošně dva programy je finanční sebevražda, bylo jen otázkou času kdy k tomu dojde. Na satu i v kabelovkách vysílání obou programů pokračuje normálně.

V současnosti se uchytil u Pařízka u Digital Broadcasting v DVB-T2 muxu 24, ovšem pouze jednička, takže kdo má zájem může přeladit. Otázka je jak dlouho tam z jeho platební morálkou vydrží.

2 0
možnosti
Foto

K22a66r86e54l 65C39a34c69h

7. 9. 2020 19:54

Prosím, prosím - od kolika let je člověk vlastně veden v kategorii senior? Je mi 74 a že vypnula televize Šlágr jsem se dověděl až z tohoto blogu. Žádné hudební kanály dostupné v terestrickém vysílání totiž nesleduji a tak mi ani Šlágr nechybí. Hudbu mám ale rád a vybírám si ji sám na You Tube. Je-li divák přihlášen, vytváří mu tento portál nabídky a mixy přímo podle divákovu vkusu. To nemá chybu. Hudbu sleduji na televizoru doplněném o soundbar. Myslím si, že naše dosavadní televizní hudební kanály tomu nemohou konkurovat a tak nemají vyhlídky na nějakou budoucnost, pokud nevymyslí nějakou inovaci, nebo pokud provozovatele You Tube nenapadne jeho užívání zpoplatnit.

7 0
možnosti

Klídek, portál you tube už přeci zpoplatněný je, neb nám tam občas skočí reklamy, ale neutratíme:-)

1 0
možnosti
JB

J96i83r21i 31B54o23r

7. 9. 2020 18:55

Neměl mít pan Peterka našetřený finanční polštář,(dle paní ministryně Benešove)?:-)

3 0
možnosti
Foto

Vypnutí televize Ślágr je ekonomický problém. Je to zřejmě asi blokáda Šlágru TV agenturami, které zadávají reklamy do různých televizí. Existuje všeobecný názor zadavatelů, že senioři nemají kupní sílu a proto není nutné reklamy do TV, jejíž diváky jsou téměř výhradně senioři, reklamy zadávat. Takže tato televize byla udušena ekonomicky. A proto, z důvodů sociálních ale i politických ( v rámci vyváženosti nabídky, pro všechny věkové a sociální skupiny) je nutné televizi Šlágr pomoci institucionálně.

2 2
možnosti
Foto

nebyla udušena, udusila se sama

1 0
možnosti
Foto

Nemyslím si, že by nějaké grémium rozhodlo u zrušení televize Šlágr. Za ukončením vysílání vidím spíše ekonomické problémy této soukromé televizní stanice.

2 0
možnosti
PS

P67e94t92r 67S28k32á17l11a

7. 9. 2020 17:27

A dovedete si pane Hannigu představit, že jsou také senioři, kteří z české a slovenské produkce poslouchají Mišíka, Pospíšila, Prokopa, Hudbu Praha, Visací zámek, Vítkovo kvarteto, Horkýže slíže... a Šlágr jim vůbec nechybí. Pokud vůbec věděli, že existuje.

13 0
možnosti
Foto

Dovedu. Já sám jsem pro Prokopa napsal aranžmá a jsem jedním z tří autorů Města ER. A co to má společného s tím, že se vypíná Šlágr? Proč to stavíte do proti argumentů?

4 0
možnosti
Foto

Šlágr nesleduji, ale znám mnoho důchodců, pro které to byl celodenní program. Když už jim oči neslouží, nemohou číst a ty ubohé seriály, kterých je jako červivých hub po dešti, tedy je nelze strávit, je nenaplňují, pustí si muziku svého mládí, která jim vrací krásné vzpomínky.V

Má snad někdo snahu dostat důchodce znovu k pravidelnému vysílání, k poplašným zprávám a radám, jak se mají chovat, aby je někdo nenapálil. Věřím, že tomu tak není a jejich oblíbený pořad se zase vrátí zpět.:-)

4 0
možnosti
Foto

Pane Hannigu, napsal jste to pravdivě!!! Ze své knihovnické pozice můžu potvrdit, že tato tv stanice mnohým lidem doslova rozsvítila život. Čtenáři naší knihovny jsou z různých věkových či sociálních skupin. Ti v penzijním věku se i svěřují, co je trápí, ale i co je těší. Proto jsem jejich prostřednictvím start Šlágru zaregistrovala. Díky tomu jsem na vlastní oči viděla, jak šťastnou může hudební tv udělat třeba paní, která má pocit, že když zůstala na světě už takřka sama, tak její život ztratil jakoukoli cenu. A najednou přijde úplně změněná. Začala se dávat do řeči s dalšími čtenáři, což dříve nedělala, vyprávěli si o písničkách které v televizi ani v rádiu už léta neslyšeli, na co se těší, a že si zamilovala Duo Jamaha. A taky že tato humoru. A že opět jako jediná z televizí slaví samostatným programem třeba svátek Josefa, Den matek a podobně. Ráda bych podotkla, že tyto informace mám od čtenářek a čtenářů, a že některým je 70, 80 i více, ale jiným třeba 50. A jeden z nich je lékař ve výslužbě, dále paní, která pracovala jako soudní překladatelka, ale třeba i paní, která sloužila na vrátnici a bývalý instalatér a podobně. Ten věkový i profesní rozptyl je obrovský. Společný je zájem o určitý druh hudby, hlavně o lidovou hudbu, ale taky o hudbu 60., 70. let a pod.

Protože i moje teta, kterou často navštěvuji, Šlágr ráda sleduje, viděla jsem tuto stanici vícekrát. Vím, že není kompletně podle mého gusta, ale na něco jsem se s tetou ráda podívala. A nejvíc ze všeho mě těšilo, že je šťastná, že má konečně program, který jí v současném životě doplní radost, pohodu a potěšení, ale ani si nehraje na to, že by vytvářela nějaké hodnoty velkého významu. Prostě jen baví ty, kterým něco podobného moc chybělo. Tato televize není o politice, nikomu nepřidělává starosti, nikoho netrápí. Není mojí starostí tuto televizi hodnotit, hodnotím jen to, že tolik starších lidí její program těší a nacházejí v ní oporu ve svém mnohdy nelehkém životě. Tak tomu opravdu je.

10 0
možnosti
Foto

Moc se omlouvám, v polovině mého příspěvku se nějak smázla věta o tom, že Šlágr jako jediná tv vysílá celovečerní silvestrovský program plný písniček a humoru. A já jsem po letech od smrti strejdy viděla svoji tetu pít u toho programu skleničku vína a nahlas zpívat. Věřte, že za tohle bych klidně někoho, kdo má tuto stanici na starosti radostí objala. Jestli by to tedy strpěl.:-)

4 0
možnosti
PS

P49e89t19r 24S85k28á93l72a

7. 9. 2020 17:05

Sám jsem senior stejně tak jako většina mých přátel. Ale nevím o nikom jehož jediná radost by byla stanice Šlágr a dokonce ani nevím o nikom, kdo by tuto stanici sledoval. Takže opatrně s tím generalizováním a rozhodně se nevydávejte za mluvčího všech seniorů.

2 3
možnosti
Foto

Nojo, ale blíží se volby a pan Hannig nemůže dát důchodcům 5000 rouškovného ze státního, jako Bureš, tak alespoň to Duo Jamaha :-)

1 5
možnosti
ND

Zlobí mě mobil...

Tak já tedy před Šlágrem nevysedávala a z ČT3 jsem si moc programů nevybírala a nevybiram, většinu jich semila ČT 1.

Nevracim se jen do vzpomínek žiju dnešním životem.

0 0
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 47,30
  • Průměrná čtenost 8328x
předseda politické strany

ROZUMNÍ - za spravedlnost a životní jistoty 

Absolvent 1. střední umělecko - průmyslové školy v Turnově obor umělecký kovář, 2. Konzervatoř v Praze obory varhany dirigování a skladba, 3. Hudební akademie múzických umění obor skladba.

kandidát na prezidenta ČR 2018

Mgr. Petr Hannig nová fb stránka (page)

Twitter - @petr_hannig

Petr Hannig FAN KLUB

www.rozumni.net

http://www.petrhannig-rozumni.cz/

http://www.facebook.com/budmehrdi/

http://www.facebook.com/Rozumni2017/

Mé motto: Je třeba naslouchat, nejenom mluvit,

ale nikdy se nevzdat

 

Seznam rubrik