Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane Hannigu, nedivte se že Mirka Němcová si už nepamatuje jak vypadá naše vlajka. Je v politice od devadesátých let a jediné co ji zajímá je její příjem. Jak vidím,má stále dost voličů přesto že byla usvědčena že kradla v obchodě rohlíky. Takoví lidé se do vlády v té době hodili. Rozkrádal se celý stát. Dnes se už okrádají jen lidi v něm. Vy jste se do vlády nemohl dostat, proto že neumíte krást, ani lhát. Dokonce jste měl ve straně paní Bob...... která věděla jak se západní EUROPOSLANCI domlouvají jak zlikvidují ČESKOU REPUBLIKU. O to se stále západní státy snaží a docela se jim to daří. A spousta občanů proti tomu nic nemá. Oni nevědí co vím já, že se dějiny opakují a každý musí vrátit to, co jinému vzal.Vy se příštího života nemusíte bát. A ti co tuto vládu zvolili budou proklínáni hodně dlouho po smrti i svými potomky.

1 0
možnosti

Důrazně protestuji.

Nebyly to rohlíky, ale čokoláda !

0 0
možnosti

Možná by stálo zvážit historii vzniku názvu "Palestinec". Obávám se, že současní arabští "Palestinci" nemají s přes 2000 let starými kořeny nic společného a účelově tak sami začali nazývat někdy v padesátých letech minulého století když zjistili, že by to mohlo pomoci ve vyříznutí "vředu s názvem Izrael". Nakonec jejich neutuchající snaha vydávat židovské památky za "palestinské" už není ani směšná. Představa, že nakonec budou mít svůj stát, který bude pokračovat ve snaze vymazat Izrael z mapy světa, je nepříliš optimistická.

2 0
možnosti

P12e11t20r 20S60k54á30c87e11l

26. 10. 2023 23:13

Nebojte, i Sybila prorokovala..."nikdy se do země zaslíbené nedostanou".

1 0
možnosti
Foto

Chcete-li začít používat historii jako nějaký podklad, asi by to chtělo více práce. Tohle totiž vypadá jako manipulace. Jen Hagana je kapitola sama pro sebe. A nezmínit vůbec roli Velké Británie, to už je naprosté chucpe. A jak níže uvádí pan Tichera, Židé si pozemky KUPOVALI od Arabů.

4 0
možnosti
Foto

J13i51ř69í 39K20i38n91d91l

20. 10. 2023 20:00

Hagana vznikla v Polsku a stejně jako Igrun. Do Palestiny začínají přicházet Židé, zejména z Ruska. Přicházejí v několika vlnách od roku 1881 do současné doby. V roce 1900 jejich počet dosahuje čísla 50 000. V Palestině v té době působí židovští nákupčí, kteří z peněz Sionistické organizace (do které přispívali filantropové, např. Rothschild či baron Hirsche), nakupují půdu od bohatých arabských velkostatkářů, kterým hebrejské zlato přišlo vhod a nákupčím prodávají bezcennou, neúrodnou půdu, zejména bažiny plné krys a štírů. Židé brzo dochází k závěru, že není v silách jednotlivce tuto půdu zúrodnit a zakládají kibuce (družstva), kde přidělená půda patří skupině lidí. Protože každá ruka při zúrodňování bažin je třeba, v kibucu se vytváří mateřské školky, které se starají o malé děti, aby ženy mohly pracovat při zúrodňování země. Židům se nezměrným úsilím daří bažiny odvodnit, zúrodnit, tak, že přináší užitek. Vznikají zde obydlené osady. V Palestině je v roce 1909 vybudované první židovské město Tel Aviv. (Pahorek jara) . Prvotní osady jsou napadány beduíny, kteří se snaží ukrást úrodu a Židé se naučí bránit proti útokům a osady chránit. . Po první světové válce je v Jeruzalémě položen základní kámen pro Hebrejskou univerzitu. Židé v Palestině uzavřeli s Araby reprezentované Fajsalem mírovou smlouvu, ve které Arabové uznali i lidské právo Židů na Palestinu. V Palestině žila velmi bohatá rodina Husejní, které se nechtěla smířit s přítomností Židů v Palestině. Jejich čelní představitel Amín el Husejní (velký přítel Adolfa Hitlera), se stal podvodem muftím Jeruzaléma a v den narození Mojžíše, který slaví muslimové, poštval Araby proti Židům a ti začali vraždit staré, obrany neschopné a pobožné Židy.

6 0
možnosti
Foto

J79i48ř94í 54K87i10n65d96l

20. 10. 2023 15:27

Podle Rady bezpečnosti OSN z roku 1967 nový stát Palestina může vzniknout, až bude uzavřen trvalý a spravedlivý mír. Když Palestina uzná stát Izrael a spolu se dohodnou na trvalých hranicí. Od roku 1967 Palestinci na to reagují stejně. Žádné jednání s Izraelem, žádný mír s Izraelem, žádné uznání Izraele. Přesto i když nebyly splněny tyto podmínky Izrael předal Gazu v roce 2005 Palestincům. Vystěhoval své obyvatele. Byla to prosperující část Izraele. Mezinárodní organizace od Židů zakoupily skleníky, zavlažovací zařízení. Vše jako dar předali Palestincům. První co udělali, že vše rozmlátili. a nechali pár skleníků, aby ve skrytu mohli kopat tunely na pašování zbraní. Gaza se stala výcvikovým táborem teroristů. Začali teroristické útoky na Izrael a Egypt. Obě země jako důsledek těchto útoků uzavřeli Gazu plotem a určili místa, kterými lze do Gazy vystoupit a vyjít. I přesto ze strany Izraele proutí do země humanitární pomoc, pak plyn, ropa, elektřina, voda a poskytuje jim ošetření v závažných případech. Západní břeh Izrael rozdělil na tři zóny Jedna zóna je celá pod správou Palestinců, druhá zóna je pod správou Palestinců a na bezpečnost dohlíží Izrael. Třetí je celá pod správou Izraele. Výsledek vraždy Židů pokračují. Dobrá vůle se nevyplatila.

9 0
možnosti
Foto

P60e66t73r 17H61a69n53n34i74g

20. 10. 2023 15:50

Naprosto s Vámi souhlasím, pane Kindle. Izrael na nátlak svých západních spojenců, včetně USA předal Gazu Palestincům. To nikdy neměl dělat. Však to někde v diskuzním příspěvku píšu. Tento článek se zabývá historickým vývojem populace na území dnešního Izraele.

2 0
možnosti

"Jsem rád, že se velmoci USA, Rusko a Čína zřejmě shodly na tom, že je nutné tento výbuch emocí lokalizovat."

Zcela pomíjíte, že Rusko naopak konflikt přiživuje. Nedlouho před útokem dodalo velkou částku v kryptoměně Palestinskému islámskému džihádu.

https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/hamas-izrael-rusko/r~312929406cf811eebe29ac1f6b220ee8/?utm_source=mediafed&utm_medium=rss&utm_campaign=mediafed

0 0
možnosti
Foto

P57e90t52r 58H80a63n53n20i68g

20. 10. 2023 15:53

Když už jsme u toho. Z vojenských dodávek států NATO se objevila zcela zřetelně výstroj, která byla poslána těmito státy na Ukrajinu. Největší problém byl a je posílat peníze do Gazy.

A k věci nepomíjím to, že Rusko má vliv na Írán.

2 0
možnosti
Foto

J98o22s16e79f 71B65á11r25t28a

20. 10. 2023 11:31

Neumím to přesně formulovat, ale stát Izrael se vypracoval z ničeho a asi bez dotací. Palestinci jsou ze stejné startovní čáry tam kde jsou i s dotacemi - jejich hlavní motiv je nenávist a to nikdy k ničemu dobrému nevedlo.

O tom, že by Mosad neměl žádné informace mám pochybnosti.

2 0
možnosti

O té formulaci "bez dotací" bych měl velmi vážné pochyby. Už nákup půdy od Arabů v první polovině 20. století měl donátory v podobě miliardářů Židů jako Rotschild a jiní. A tato "bezdotační" politika pokračuje dodnes. Bez vnějších injekcí by ani pracovití a velmi inteligentní Izraelci nevybudovali to, co v Izraeli dnes mají. A porovnávat palestinské obyvatelstvo - kočovné beduíny na velbloudech s židovskou krví je podobné, jako byste porovnával Angličany nebo Belgičany v Africe s Křováky a dalšími kmeny. A byli Angličané nebo Belgičani skutečně ti "lepší"? Taky měli kdysi stejnou startovní čáru, ale před mnoha tisíci lety. A svoji inteligenci proměnili v hnusné dobyvačné loupeživé války s těmi, kteří je v té době nemohli vyhrát ani omylem. Dnes se tímhle způsobem zbohatlý Západ "kaje" a zas to dělá jako obvykle úplně blbě. Krmením africké populace zároveň s drancováním jejich přírodních zdrojů a navíc uvolněním africké a asijské imigrace do Evropy tomu africkému kontinentu fakt nepomůže. A Evropu to v konečné fázi zahubí. No a souboj Židů s Palestinskými obyvateli - ten nebude mít konec. Až do posledního Žida či Palestince, dosaďte si dle své víry.

0 0
možnosti
Foto

J69i67ř57í 51K62i46n13d75l

20. 10. 2023 11:19

Palestinec do roku 1967 byl každý kdo žil v Palestině a tedy i Židé byli Palestinci a měli do vzniku státu Izrael Palestinské pasy. Palestina měla rozlohu 118 000 km/2. a žilo zde 250 000 Arabů.. Ve větších městech, jako byly Betlém, Nazaret nebo Jeruzalém, žila většina křesťanů, a Židů zatímco v městech Tsfat, Tiberias, Jericho, Hebron žili Židé.

3 0
možnosti
Foto

P31e58t79r 15B98u23r16i11a87n

20. 10. 2023 10:57

Celý problém je i v tom, že žádný stát Palestina neexistovala a ani Palestinci nebyli národem. I v této souvislosti je třeba chápat dějiny minimálně dvacátého století.

Obě náboženství vyrůstají z jednoho kořene. Tím však veškerá podobnost končí. Pokud má někdo jako jednu z náboženských model svatou válku, vyvraždění nevěřících, vstup do "Ráje" jako mučedník, je toto náboženství postaveno převážně na násilí a netoleranci s ostatními. Jistě takto nesmýšlejí běžní občané Palestiny. Palestinu však ovládá teroristické hnutí, a pokud s ním nezatočí sami Arabové, musí se okolní svět bránit sám. I zde je zakopaný pes.

S Palestinci jako takovými nechtějí moc mít ani arabské země.

Jana Bobošíková je možná vzdělaná dáma, ale nevolitelná populistka, která se chopí všeho, kde cítí, že zaujme a bude alespoň chvíli středem pozornosti.

7 2
možnosti
Foto

P34e92t62r 23H33a71n21n23i15g

20. 10. 2023 13:21

A právě proto jsme tehdy s ní uspěli. Kdežto já? Věci nejsou černobílé. Ale každý chce vidět buďto bíle nebo černě.

6 0
možnosti

Pokud se bavíme o přistěhovalectví do Palestiny a "odporu" arabských obyvatel, je nutné zmínit, že nešlo o žádnou násilnou anexi. Židé si půdu a další nemovitosti v Palestině kupovali - světe div se - právě od Arabů.

10 0
možnosti
Foto

P42e68t89r 78H66a47n37n97i32g

20. 10. 2023 9:44

To ano. Ale i to druhé je historickou pravdou. Zajímavá skutečnost je tato: Četl někdo vyjádření např. George Sorose, či jeho syna a dalších globálně vysoce postavených Židů o této situaci. Četl někdo od těchto veličin, které většinou zde na blozích uznáváte, že by odsoudili nelidské řádění zvrhlých islamistů proti pokojnému obyvatelstvu kibuců a vesnic u hranic s Gazou? Pokud ano, prosím, sdělte mi to zde v diskuzi. Já tedy nic nečetl. Stopy jakéhosi sdělení na toto téma nacházím v ne zcela jasném přístupu Anthony Blinkena, ministra zahraničí USA.

3 1
možnosti
Foto

P93e17t59r 27H95a24n72n14i59g

20. 10. 2023 8:56

Děkuji. Konečně někdo, kdo pochopil článek, tak jak je napsán a ne jak jej chce číst.

2 3
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 47,18
  • Průměrná čtenost 8328x
předseda politické strany

ROZUMNÍ - za spravedlnost a životní jistoty 

Absolvent 1. střední umělecko - průmyslové školy v Turnově obor umělecký kovář, 2. Konzervatoř v Praze obory varhany dirigování a skladba, 3. Hudební akademie múzických umění obor skladba.

kandidát na prezidenta ČR 2018

Mgr. Petr Hannig nová fb stránka (page)

Twitter - @petr_hannig

Petr Hannig FAN KLUB

www.rozumni.net

http://www.petrhannig-rozumni.cz/

http://www.facebook.com/budmehrdi/

http://www.facebook.com/Rozumni2017/

Mé motto: Je třeba naslouchat, nejenom mluvit,

ale nikdy se nevzdat

 

Seznam rubrik